Cu mintea întunecată de griji, omul s-a retras într-o grotă din Apuseni, unde a băut apă prelinsă de pe stânci și a făcut foc din vreascuri, ca să se încălzească. Experiența la limita supraviețuirii aproape că i-a curmat viața. 

De la începutul pandemiei, sute de mii de români au rămas şomeri. Criza fără precedent creată pe piaţa muncii a dus la disponibilizări în masă, iar mulţi s-au trezit din senin pe drumuri si nu au reusit sa-si mai gaseasca un rost.

Pandemia l-a lăsat pe drumuri

Printre ei, şi Tiberiu Popovici, un barbat pe care vremurile pe care le trăim l-au adus într-o situaţie disperata. Omul de 55 de ani a ajuns să trăiască mai rău decât în evul mediu. O cavernă săpată natural în Munții Pădurea Craiului i-a devenit adapost.

Citeste si: VIDEO| Din cerșetor a ajuns milionar! Povestea impresionantă de viață a lui Nick Mocuță, românul care a cucerit America

”- Ce ați mâncat?
- Nimic. Apă din zidul muntelui.
- De acolo ați băut apă?
- Da”.

Timp de o lună, a dormit pe pământul ud, a băut apă de pe pereții peșterii și aproape că a murit de frig și de foame.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| O poveste de viață emoționantă! La 17 ani, George vinde legume pe străzi ca să își poată întreține părinții

”Mi-am făcut un loc pentru foc. Prima oară am putut face foc. Apoi nu, pentru că era așa ud tot. Nu am vrut să mor, am vrut o cale de ieșire. Ceva foarte greu.

Inuman”, povestește bărbatul.

Citeste si: VIDEO EXCLUSIV| Cu picioarele goale în drum spre școală! Zeci de familii din întreaga țară trăiesc la limita sărăciei

Bărbatul a fost agent de pază

Bărbatul a lucrat ca agent de pază, însă la începutul pandemiei a rămas fără serviciu. Dintr-un apartament cu trei camere s-a mutat inițial într-o garsonieră. Pentru că avea rate la bancă, a fost însă nevoit să o vândă. Fără un loc de muncă și fără economii, a ajuns în stradă:

”Acum câțiva ani am stat în apartament cu trei camere, în Oradea. După ce mi s-a desființat locul de muncă, trebuia să vând garsoniera ca să plătesc datoria la bancă”.

A ajuns să doarmă într-o grotă din Apuseni

A ajuns să doarmă într-o grotă din Apuseni

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Studentă la Medicină, moartă la Spitalul de Urgență Galați. Mama tinerei: ”Vii la urgențe și ți se dau două diagnostice greșite”

Cum a fost salvat

Salvarea a venit din partea unor tineri care căutau plante medicinale in zona Şuncuiuş, unde se afla caverna în care bărbatul a trăit.

L-au descoperit mai mult mort decât viu și i-au alertat pe salvamontiști. Bărbatul a fost îngrijit de medicii de la Ambulanță, iar acum este găzduit de un cămin pentru vârstnici din Bihor.

Citeste si: Miracolul din valul doi se repetă în valul patru. Octavian Jurma a explicat ce înseamnă asta

Bărbatul are nevoie de timp ca să se refacă fizic și psihic după experiența traumatizantă. Speră să se poate pună în curând pe picioare și să își găsească un nou loc de muncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si