Close sidebar
Close sidebar

Ramzan Kadîrov a recunoscut: Rușii au făcut unele „erori” în războiul din Ucraina

Ramzan Kadîrov, liderul pro-Kremlin al Ceceniei, a recunoscut miercuri că rușii au comis unele „erori” în războiul din Ucraina, lansat pe 24 februarie, însă acestea au fost remediate pe parcurs, informează EFE.

Laura Macovei,

Ramzan Kadîrov a recunoscut: Rușii au făcut unele „erori” în războiul din Ucraina


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„La început au fost erori, unele deficienţe, dar în prezent totul merge 100% conform planului şi vom elibera Ucraina ”, a declarat Kadîrov într-o intervenţie la forumul „Noile orizonturi”, organizat de societatea rusă „Znanie” („Cunoaştere”).

Soldații ceceni participă la campania rusă

Liderul cecen informează frecvent despre mersul „operaţiunii militare speciale” ruse în Ucraina prin contul său Telegram, unde difuzează imagini realizate de soldaţi ceceni care participă la campania rusă.

Kadîrov susţine că, săptămânal, sute de voluntari sosesc la baza din Gudermes, situată la circa 36 kilometri de Groznâi, pentru a merge în Ucraina.

Cu ce armată se laudă Vladimir Putin. Militarii ruşi morţi în Ucraina: tineri, săraci şi proveniţi din minorităţi etnice

Numărul militarilor ruşi care își pierd viața pe frontul din Ucraina este ţinut secret şi mult redus de Moscova. Dintre miile de ruşi ucişi în Ucraina, mulţi sunt foarte tineri, proveniţi din cele mai sărace regiuni ale Federaţiei Ruse şi adesea din minorităţi etnice, declară experţi, conform Agerpres.

Citeste si: Fostul premier liberal Florin Cîțu critică impozitul progresiv: Cota unică, o "linie roșie" de netrecut

Kremlinul nu a transmis niciun comunicat cu privire la numărul soldaților ruși decedați pe frontul din Ucraina din data de 25 martie, la o lună şi o zi de la declanşarea războiului.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Aproximativ 1.351 de soldaţi au murit până la acea dată, a transmis Kremlinul.

După aproape 3 luni de la începutul războiului, Kievul estimează că numărul soldaţilor ruşi ucişi a ajuns la 27.000.

Citeste si: Rușii au lansat un atac cu rachete din Marea Neagră spre orașul Odesa

O cifră mare, constată numeroşi militari şi analişti occidentali, pentru care evaluările Moscovei sunt mult reduse.

„Rusia a suferit probabil pierderi ce corespund unei treimi din forţa de luptă terestră pe care ea a angajat-o în februarie",  adică 50.000 de soldaţi ruşi răniţi sau ucişi, constata duminică Ministerul Apărării al Regatului Unit.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI