Close sidebar
Close sidebar

Ravasitul oilor. Festivalul de la Bran, o explozie de arome. Romanii s-au rasfatat cu sarmale, fasole, bulz si carnaciori

Festin de culoare, arome si gusturi in acest weekend la Bran. Pofticiosii au gasit un adevarat rai la "Ravasitul Oilor". Din ceaunele aburinde, bucatarii i-au imbiat pe trecatori cu sarmale, carnea s-a perpelit pe gratarele incinse, iar mustul si vinul au completat un pranz de poveste. ##VIDEO26879##


DISTRIBUIE
acest articol

 

Festin de culoare, arome si gusturi in acest weekend la Bran. Pofticiosii au gasit un adevarat rai la "Ravasitul Oilor". Din ceaunele aburinde, bucatarii i-au imbiat pe trecatori cu sarmale, carnea s-a perpelit pe gratarele incinse, iar mustul si vinul au completat un pranz de poveste.
Cine a tinut regim cu siguranta a inghitit in sec astazi la Bran. Carnaciori si pastrama de oaie, bulz cu branza de burduf, rumenit pe gratar, ciorbe traditionale ardelenesti, sarmale si ciolan de porc, toate aceste bunataturi si-au asteptat, aburinde, pofticiosii.
Cine nu s-a incumetat sa deguste la festival si-a putut lua acasa.
Unde-s bucate delicioase si muzica de petrecere parca ar merge si-un pahar din licoarea lui Bachus. Si, cum e inceput de octombrie, cum sa nu se rasfete mesenii cu niste must proaspat?
Traditia spune ca "ravasitul oilor" simbolizeaza intoarcerea turmelor de mioare in sate, toamna. Ciobanii ii tratau, apoi, pe localnici cu preparate din carne oaie.


Cine a tinut regim cu siguranta a inghitit in sec astazi la Bran.

Carnaciori si pastrama de oaie, bulz cu branza de burduf, rumenit pe gratar, ciorbe traditionale ardelenesti, sarmale si ciolan de porc, toate aceste bunataturi si-au asteptat, aburinde, pofticiosii.


Cine nu s-a incumetat sa deguste la festival si-a putut lua acasa.

Citeste si: Cum a fost ucisă, de fapt, Ana Maria, soția lui Gabriel de la „Puterea dragostei”! Detalii sfâșietoare- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Jurnalul muncii fără oprire într-o fermă din Germania: "Tai ceapa 3 pe 3 cm. Nu există program, nu există de luni până vineri"- antena3.ro

Unde-s bucate delicioase si muzica de petrecere parca ar merge si-un pahar din licoarea lui Bachus. Si, cum e inceput de octombrie, cum sa nu se rasfete mesenii cu niste must proaspat?

Traditia spune ca "ravasitul oilor" simbolizeaza intoarcerea turmelor de mioare in sate, toamna. Ciobanii ii tratau, apoi, pe localnici cu preparate din carne oaie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI