Close sidebar
Close sidebar

Ray Thomas, membru fondator al trupei The Moody Blues, a murit la varsta de 76 de ani

Ray Thomas, membru fondator al trupei The Moody Blues, a murit la varsta de 76 de ani, au anuntat casele de discuri Cherry Red Records si Esoteric Recordings.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Flautistul si solistul trupei a murit in casa lui din Surrey, pe 4 ianuarie: "Suntem socati de moartea lui si vom simti lipsa caldurii, umorului si bunatatii lui. A fost un privilegiu sa il cunoastem si sa lucram cu el si gandurile noastre se indreapta spre familia si sotia lui, Lee, in aceste momente triste ”.

Potrivit Billboard, in 2014, Thomas a fost diagnosticat cu cancer la prostata.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Ray Thomas a pus bazele grupului britanic The Moody Blues impreuna cu Mike Pinder si Denny Laine, in 1964. Primul lineup a fost completat de Graeme Edge si Clint Warwick. Cel de-al doilea album al trupei, „Days Of Future Passed”, aparut in 1967, este considerat unul dintre primele exemple de rock progressive si a ajuns pe locul al doilea in topurile din Statele Unite.

Pe el se regaseste celebra „Nights in White Satin”.

Muzicianul a lansat doua albume solo in anii 1970- „From Mighty Oaks” si „Hopes, Wishes And Dreams”. El s-a retras din The Moody Blues in 2002, din cauza unor probleme de sanatate, dar a continuat sa faca muzica.

In luna decembrie a anului trecut, a fost anuntat ca The Moody Blues va fi inclusa- impreuna cu Thomas- anul acesta in prestigioasa Rock and Roll Hall of Fame, alaturi de Nina Simone, The Cars, Bon Jovi si Dire Straits.


 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI