Kievul nu a dat prea multe detalii despre ofensivă, dar Regatul Unit, aliat al Ucrainei, a comunicat că unităţile ucrainene din sud au obligat forţele ruse să se retragă pe alocuri, defensiva rusă fiind slabă, potrivit Reuters.

Citeste si: Rusia a oprit gazele către Germania și amenință Franța. „Energia, o armă în război”

Reuters nu a reuşit să obţină confirmarea independentă a avansului ucrainean, însă informaţii neverificate, fotografii şi filmări difuzate în mediile sociale par să indice că au fost recucerite mai multe sate şi au fost distruse

obiective ruseşti din sudul Ucrainei.

Zelenski le-a cerut soldaţilor ruşi să fugă pentru a scăpa cu viaţă şi a susţinut că ucrainenii contraatacă şi în est.

"Confruntări militare active au loc acum pe toată linia frontului: în sud, în regiunea Harkov, în Donbas", a spus președintele Ucrainei în discursul de marţi noaptea.

Noi explozii în peninsula Crimeea

Noi explozii au fost raportate în Crimeea, în cursul zilei de miercuri, după ce președintele Zelenski le-a cerut din nou oamenilor din peninsulă să stea departe de orice unitate militară:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Vreau să atrag din nou atenția tuturor oamenilor noștri din Crimeea- vă rugăm să stați departe de instalațiile militare rusești, să nu stați în apropierea bazelor și aerodromurilor militare rusești, informați serviciile speciale ale Ucrainei cu privire la toate informațiile pe care le cunoașteți despre ocupanți, pentru ca eliberarea Crimeei să poată avea loc mai repede", a spus Zelenski în discursul său.

Explozii și un fum negru s-a ridicat miercuri în zona Krasnogvardeysk din Crimeea, unde se află un depozit petrolier. Potrivit presei locale, ard și mai multe supermarketuri din apropiere.

Citeste si: Un american stabilit în Rusia și-a tatuat simbolul Z pe față  

La începutul războiului pe care l-a declanşat cu şase luni în urmă, Rusia a ocupat părţi mari din teritoriul Ucrainei, de-a lungul coastei Mării Negre, inclusiv la Herson, lângă peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Citeste si: Rușii au primit sute de drone din Iran pentru distrugerea inamicului în Ucraina. Mare surpriză când le-au folosit!

Ucraina consideră că recucerirea terenului este vitală pentru a opri expansiunea rusă înspre vest, care ar putea bloca în întregime accesul la Marea Neagră.

Rusia neagă retragerea forțelor sale din zona Herson

Ministerul apărării de la Moscova susţine însă că militarii ruşi au respins contraofensiva ucraineană, iar apărarea antiaeriană a doborât zeci de rachete în apropiere de Herson.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că Rusia continuă să îşi aplice metodic planurile în Ucraina. "Toate obiectivele noastre vor fi atinse", a asigurat el.

Citeste si: Zelenski spune că rușii vor fi împinși dincolo de granițe. A început contraofensiva armatei Ucrainei

La centrala atomică de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, urmează să ajungă inspectori ai Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA); aceştia au pornit deja din Kiev, cu misiunea de a evalua distrugerile produse de bombardamentele care au provocat îngrijorare privind un posibil dezastru nuclear.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si