Război Rusia-Ucraina, ziua 155. Campania Ucrainei de recâștigare a regiunii ocupate Herson „își intră în ritm”, spun surse militare occidentale.

Citeste si: ''Rusia a început un nou tip de război mondial hibrid'', acuză președintele Franței, Emmanuel Macron

Război Rusia-Ucraina, ziua 155. În același timp, Oleksei Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a scris pe Twitter că Rusia concentrează "numărul maxim de trupe" în direcţia Herson, ceea ce arată că aici se va muta epicentrul războiului în următoarea perioadă.

Orașul Herson, primul căzut în mâinile Rusiei după începutul invaziei

Război Rusia-Ucraina, ziua 155. Un pod cheie către oraș a fost forțat să se închidă după ce a fost lovit de rachete ucrainene cu rază lungă de acțiune furnizate inițial de SUA.

Mii de trupe ruse din Herson sunt acum în pericol de a fi separate de restul teritoriului ocupat, informează BBC News.

Situat strategic la vest de râul Nipro, orașul a fost primul din război care a căzut în mâinile forțelor Moscovei.

Citeste si: Joe Biden, discuție telefonică cu Xi Jinping despre războiul din Ucraina și criza din Taiwan

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Război Rusia-Ucraina, ziua 155. Forțele ucrainene au tras marți asupra podului Antonivski din Herson folosind un sistem de rachete de artilerie Himars, care, potrivit surselor militare occidentale, a lăsat trecerea „complet inutilizabilă”.

herson ucraina rusia

Orașul Herson ar putea fi recucerit de forțele armate ale Ucrainei

[Sursa foto: BBC News]

Rusia ocupă a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina

Forţele ruse au preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina şi fac o "redesfăşurare masivă" de trupe în trei regiuni din sud, a afirmat un consilier prezidenţial ucrainean, în contextul aşteptărilor la o contra-ofensivă a Ucrainei, relatează Reuters.

Forţele sprijinite de Rusia au declarat miercuri că au capturat intactă centrala electrică Vuhlehirsk, care datează din perioada sovietică şi este alimentată cu cărbune, în ceea ce reprezintă primul câştig semnificativ al Moscovei în mai bine de trei săptămâni.

Citeste si: Zelenski, un nou mesaj video: liderul din Ucraina a vorbit despre pierderile rușilor

Oleksei Arestovici, un consilier al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, a confirmat capturarea centralei din estul regiuniii Doneţk, dar a spus că este doar "un avantaj tactic micuţ" pentru Rusia.

herson

Începe lupta pentru cel mai important centru de populație pe care Rusia l-a capturat până acum de la începutul invaziei - orașul Herson 

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Redesfăşurarea de trupe ruseşti în sud pare să fie o schimbare de la ofensivă la apărare strategică, a adăugat el, trupele fiind trimise spre zonele Melitopol, Zaporojie şi Herson.

Zile întregi, armata ucraineană a vizat podurile folosind sisteme de rachete extrem de eficiente furnizate de SUA.

Potrivit surselor militare occidentale, atacul face parte dintr-un contra-efort ucrainean de a izola trupele ruse, cu scopul final de a recuceri întreaga regiune.

Dacă se va dovedi de succes, campania ambițioasă ar oferi un impuls foarte necesar Kievului, recâștigând de la ruși cel mai important centru de populație pe care l-a capturat până acum de la începutul invaziei- orașul Herson.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si