Close sidebar
Close sidebar

Război Rusia - Ucraina, ziua 185. Medvedev spune că Rusia nu poate opri războiul

Război Rusia - Ucraina, ziua 185. Dmitri Medvedev, fostul premier și președinte al Rusiei și aliat important al lui Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova nu îşi va opri campania militară în Ucraina chiar dacă Kievul ar renunţa oficial la aspiraţiile sale de a adera la NATO, informează Reuters.

Sorin Negru,

Medvedev: Rusia va continua campania până când îşi va atinge obiectivele. 

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Război Rusia- Ucraina, ziua 185. Fostul preşedinte Dmitri Medvedev a declarat într-un interviu pentru televiziunea franceză că Rusia este pregătită să poarte discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski doar în anumite condiţii.

Citeste si: Lukașenko amenință Occidentul. Avioanele din Belarus vor transporta bombe nucleare

Război Rusia- Ucraina, ziua 185. Conform declaraţiilor lui Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, ţara sa va continua campania militară până când îşi va atinge obiectivele.

Vladimir Putin a declarat că intenţionează să "denazifice" Ucraina. Kievul şi Occidentul spun însă că acesta este un pretext fără temei pentru un război de cucerire.

UPDATE. Aproape 400 de copii au murit în războiul declanșat de Rusia

Biroul Procurorului General din Ucraina au anunţat, sâmbătă, că de la începutul ofensivei militare a Rusiei, în Ucraina au murit 377 de copii şi au fost răniţi peste 733.

“Peste 1.100 de copii au fost afectaţi în Ucraina de agresiunea armată în toată regula a Federaţiei Ruse. Până în dimineaţa zilei de 27 august, numărul oficial al copiilor ucişi este 377, neschimbat în ultima zi. Numărul copiilor răniţi a crescut – peste 733”, se arată într-un mesaj al Biroului Procurorului General, postat pe Telegram.

Regiunea cu cei mai mulţi copii care au murit sau au fost răniţi din cauza războiului este Doneţk – 388.

Urmează regiunea Harkiv – 202 copii, regiunea Kiev – 116, Cernihiv – 68, Mikolaiv – 67, Luhansk – 61, Herson-  55 şi Zaporojie – 42.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În total, au fost distruse în urma atacurilor ruşilor 2.328 de clădiri în care se aflau şcoli şi facultăţi.

Medvedev: Nu oprim războiul din Ucraina

Chiar înainte de invazia începută pe 24 februarie, Moscova a clarificat ca inacceptabilă apartenenţa Ucrainei la NATO.

Citeste si: Rusia blochează la ONU un acord privind armele nucleare

"Renunţarea la a participa în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este vitală acum, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea", a declarat Medvedev în interviul pentru televiziunea LCI.

Rusia şi Ucraina au purtat mai multe runde de discuţii după începerea invaziei, dar nu s-au înregistrat progrese şi există puţine perspective pentru o reluare a acestora.

"Acest lucru (discuţiile) va depinde de modul în care se desfăşoară evenimentele. Am fost pregătiţi înainte să ne întâlnim (cu Zelenski)", a spus Medvedev.

Amenințări la adresa SUA

În interviu, fostul preşedinte rus a mai afirmat că armele americane furnizate deja Ucrainei, cum ar fi lansatoarele de rachete multiple HIMARS, nu reprezintă deocamdată o ameninţare semnificativă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dar situaţia s-ar putea schimba, a adăugat Medvedev, dacă armele trimise de SUA ar putea atinge ţinte la distanţe mai mari.

"Înseamnă un lucru când acest tip de rachetă zboară pe o distanţă de 70 km","dar e altceva când e vorba de 300-400 km". Atunci "ar fi o ameninţare directă pentru teritoriul
Federaţiei Ruse", a estimat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei. 

Zelenski: Situația de la centrala nucleară Zaporojie rămâne „foarte riscantă și periculoasă" 

Președintele Ucrainei a afirmat că situația de la centrala nucleară Zaporojie rămâne „foarte riscantă și periculoasă", Volodimir Zelenski lăudându-i experții ucraineni care lucrează pentru a "evita cel mai rău scenariu".

Locuitorii din apropierea centralei Zaporojie ar fi primit tablete de iod, pe fondul temerilor tot mai mari că luptele din jurul complexului ar putea declanșa o catastrofă.

O echipă de inspectori de la organismul de supraveghere nucleară al ONU este pregătită să efectueze o vizită de urgență la Zaporojie Surse WSJ au spus că este „aproape sigur" că o misiune a AIEA va vizita centrala la începutul săptămânii viitoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI