Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Război Rusia-Ucraina, ziua 64. Guvernul de la Kiev se aşteaptă la "săptămâni extrem de dificile". Mesajul secretarului general al ONU, aflat la Bucha

Război Rusia-Ucraina, ziua 64. În faţa intensificării ajutorului militar occidental către Kiev, Rusia şi-a ajustat strategia în Ucraina, spun experții militari. Armata rusă distruge tot mai multe depozite de armament, poduri şi căi feroviare, în timp ce înaintează pas cu pas în teritoriul din Donbas.

Sorin Negru,

Razboi Rusia-Ucraina, ziua 64. Armata ucraineană a recunoscut un avans al forţelor ruse în estul ţării, cu capturarea mai multor localităţi din regiunea Harkov şi din Donbas.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Război Rusia-Ucraina, ziua 64. Ucraina a afirmat miercuri că se aşteaptă la "săptămâni extrem de dificile" împotriva armatei ruse care "a acumulat deja forţe pentru o ofensivă majoră în estul" ţării, o prioritate pentru Moscova.

Citeste si: Putin ameninţă: „Riposta noastră va fi rapidă şi fulgerătoare”

Război Rusia-Ucraina, ziua 64. "Avem săptămâni extrem de dificile în faţă", a avertizat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-o declarație în care le cere ucrainenilor "rezilienţă şi unitate" după mai bine de două luni de conflict cu Rusia.

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui tată din Ucraina, după ce fiica lui a murit chiar în fața sa: "Am fost nevoiţi să o îngropăm în grădină"

"Din păcate, vom pierde mai mulţi soldaţi înainte de a câştiga", a adăugat el, estimând că "vor fi mai multe distrugeri şi răniţi".

UPDATE. Bombe cu fosfor lansate de armata rusă la Mariupol

Rusia ar fi lansat noi bombe cu fosfor noaptea trecută, în jur de 50 de atacuri aeriene asupra Mariupol, informează publicația Kyiv Intedepndent.

Ucraina a recunoscut un avans al forţelor ruse în estul ţării 

Război Rusia-Ucraina, ziua 64. Potrivit ministrului Apărării de la Kiev, armata rusă, "conştientă deja de înfrângerea strategică, va încerca să provoace cât mai multă suferinţă posibilă" soldaţilor ucraineni pe care i-a îndemnat "să reziste".

Mai devreme, armata ucraineană recunoscuse un avans al forţelor ruse în estul ţării, cu capturarea mai multor localităţi din regiunea Harkov şi din Donbas.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-o ceremonia de decorare a unor soldați 

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

La 18 aprilie, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat debutul ofensivei ruse împotriva estului ţării, din care o parte se află din 2014 în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi care este acum obiectivul prioritar al Moscovei.

Citeste si: Care sunt obiectivele lui Vladimir Putin în cea de-a doua fază a războiului din Ucraina?

"Punerea în aplicare a acordurilor cu ţări străine, instruirea şi desfăşurarea logisticii durează ceva timp", şi-a exprimat regretul Oleksii Reznikov, salutând, totuşi, că "ajutorul pentru Ucraina va creşte" în zilele următoare, potrivit acestuia.

Rusia și-a schimbat strategia în Ucraina

În faţa intensificării ajutorului militar occidental către Kiev, Rusia şi-a ajustat strategia în Ucraina, vizând noduri de aprovizionare strategice- hangare de armament distruse, poduri şi căi feroviare ţintite- în timp ce îşi urmăreşte în continuare obiectivul de a prelua sub control o parte a teritoriului ucrainean, potrivit unei analize France Presse.  

Citeste si: Cum arată harta Ucrainei, la aproape 2 luni de la începerea războiului. Ce regiuni sunt controlate de armata Rusiei

Armata rusă a afirmat miercuri că a distrus dintr-o lovitură o "mare cantitate" de arme livrate Kievului de către SUA şi de ţări europene.

Cu o zi mai devreme, un tir de rachete al forţelor ruse avariase podul rutier şi feroviar care traversează gura limanului în care se varsă râul Nistru şi care leagă Ucraina de România, potrivit lui Oleksandr Kamîşin, director al Căilor ferate ucrainene. Ruşii au lovit din nou acest pod miercuri.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Instalaţiile feroviare din regiunea Vinniţa (centru-vest), un important nod feroviar pentru liniile interne ale Ucrainei şi pentru conexiunile cu străinătatea, au fost, de asemenea, ţinta loviturilor ruseşti.

Se intră într-o nouă fază a războiului din Ucraina

"Se intră într-o nouă etapă: ţările occidentale au anunţat o consolidare a sprijinului lor militar, deci din partea rusă trebuie lovite aceste capacităţi de întărire şi capacitatea ucrainenilor de a se aproviziona cu arme", subliniază Jean-Pierre Maulny, director adjunct al Institutului de relaţii internaţionale şi strategice (IRIS).

"Ajutorul occidental are ca obiectiv să permită trupelor ucrainene să reziste sub bombardamentele ruseşti, deci pentru ruşi este o veste proastă şi ei încearcă să-i reducă amploarea", adaugă Pascal Ausseur, director general al Fundaţiei mediteraneene de studii strategice (FMES).

În acest context, distrugerea podului care leagă România de Ucraina este departe de a fi un fapt lipsit de importanţă.

"Ei au vrut să taie fluxul de ajutor, de carburant în special, pentru Ucraina, trimis de ţările occidentale care tranzita prin România", remarcă George Scutaru, director general al New Strategy Center, un think tank român.

O perspectivă care fusese schiţată încă din 21 aprilie de Richard D.Hooker, de la Centrul de studii american Atlantic Council, care prevedea o apropiată tăiere a căilor de comunicaţii, în special a celor utilizate pentru reaprovizionarea forţelor ucrainene, potrivit Agerpres.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI