Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Război Rusia - Ucraina, ziua 69. Rușii blochează evacuarea civililor din Mariupol. Odesa, lovită de noi rachete rusești

Război Rusia - Ucraina, ziua 69. O rachetă a lovit luni seară portul Odesa, din sud-vestul Ucrainei, cauzând morţi şi persoane rănite, a anunţat guvernatorul local Maksim Marcenko.

Sorin Negru,

Război Rusia-Ucraina, ziua 69. În urma atacului cu rachete din Odesa, un copil în vârstă de 13 ani a fost ucis  

[Sursa foto: Twitter ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 13.00. Civili uciși în Vuhledar, regiunea Donețk

Obuzele rusești au ucis cel puțin 3 civili în Vuhledar, regiunea Donețk. Biroul președintelui Zelenski a precizat marți că și alte zone din regiunea Donețk erau sub foc constant, iar autoritățile încercau să evacueze civilii din zonele din prima linie.

UPDATE 12.00. Rușii blochează evacuarea civililor din Mariupol

Circa 2.000 de locuitori din Mariupol, care s-au adunat în apropiere de localitatea Berdiansk, nu au reuşit încă să ajungă în Zaporojie, oraşul ucrainean unde se refugiază majoritatea locuitorilor din zonă.

Autorităţile s-au organizat pentru primirea lor, întrucât trupele ruse le blochează accesul, a declarat Vadim Boicenko, primarul portului Mariupol, din sud-estul Ucrainei, relatează Ukrinform.

Armata rusă, blocată terestru după atacul asupra unui post de comandă din Izium 

Forțele rusești nu au efectuat niciun atac terestru confirmat în Ucraina pe 2 mai, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea privind situația invaziei ruse publicată în noaptea de luni spre marți.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Este posibil ca lovitura de artilerie ucraineană din 30 aprilie asupra postului de comandă rusesc din Izium să continue să perturbe eforturile rusești pe axa Izium, otrivit Hotnews.

Trupele rusești de pe linia frontului Donețk-Luhansk și de pe axa sudică au continuat să se regrupeze, probabil pentru a se pregăti pentru noi ofensive sau pentru a rezista sau inversa contraofensivele ucrainene.

Ofensiva Rusiei în Donbas, "anemică" și "greoaie"

Un înalt oficial de la Pentagon a declarat luni că ofensiva Rusiei în Donbas este "anemică" și "greoaie" și este încetinită de o abordare lipsită de riscuri, menită să evite pierderile grele pe care trupele de invazie le-au suferit în prima fază a războiului.

Citeste si: Copiii din Mariupol au fost nevoiți să bea apă de ploaie, de sete

 

Forțele rusești de pe axa sudică au continuat să se regrupeze și să facă recunoașteri, probabil pentru a se pregăti pentru atacuri terestre în direcția Krivoi Rog, Nikolaev și Zaporojie, precizează sursa citată.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI