Război Rusia-Ucraina, ziua 83. UPDATE   15.30.  Cel puţin 8 persoane au murit şi alte 12 persoane au fost rănite după ce Rusia a lansat un atac cu rachete asupra satului Desna din regiunea Cernihiv, nordul Ucrainei, a anunţat serviciul de stat de urgenţă al Ucrainei, relatează Reuters.

Cel puțin 76 de explozii au avut loc marți în regiunea Sumy, după cum a anunțat guvernatorul Dmitro Zhivitski.

UPDATE 15.00. Explozie extrem de puternică în localitatea Soledar din regiunea Donețk:

UPDATE. Trupele ruse bat în retragere în mai multe zone din Donbas

Război Rusia-Ucraina, ziua 83. Forţele ruse au suferit pierderi şi s-au retras de pe frontul din Severodoneţk, în zona oraşului Sîrotin, regiunea Lugansk, potrivit unui buletin cu situaţia la zi de pe fronturile din Ucraina al Statului Major al armatei ucrainene.


Citeste si: Șeful NATO: Rezervele Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei trebuie luate în considerare

Război Rusia-Ucraina, ziua 83. Eforturile principale ale trupelor ruse s-au concentrat pe controlul regiunii Doneţk, deşi au suferit pierderi şi s-au retras de pe unele poziţii, transmite presa de la Kiev.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Război Rusia-Ucraina, ziua 83. Comandamentul militar ucrainean a anunțat în noaptea de luni spre marți că misiunea de luptă din Azovstal, apărată de soldații ucraineni în portul strategic Mariupol, s-a încheiat.

Citeste si: Cel puțin 10 civili au fost uciși în bombardamentele asupra orașului Sievierodonețk

Război Rusia-Ucraina, ziua 83. Peste 260 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi luni din oţelăria Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în Mariupol, a anunţat un ministru adjunct ucrainean al apărării, Ganna Maliar, potrivit AFP.

Război Rusia-Ucraina, ziua 83. Misiune încheiată la Mariupol

"La 16 mai, 53 de răniţi grav au fost evacuaţi din Azovstal spre Novoazovsk pentru asistenţă medicală, iar alţi 211 au fost transportaţi la Olenivka printr-un coridor umanitar", ambele localităţi aflându-se în teritoriu controlat de forţele ruse şi pro-ruse, a declarat ministrul adjunct al Apărării într-o înregistrare video.

Oficialul a precizat că mai târziu va avea loc "un schimb" de prizonieri între Ucraina și Rusia.

Citeste si: Cel puțin 10 civili au fost uciși în bombardamentele asupra orașului Sievierodonețk

În localitatea Severodonețk din regiunea Lugansk, cel puțin 10 persoane au fost ucise ca urmare a bombardamentului puternic. Potrivit șefului administrației regionale Luhansk, Serhiy Haidai, este extrem de dificil să se verifice terenul din cauza atacurilor fără oprire.

Bombardament puternic la Liov, lângă granița cu Polonia

Rusia a lovit în noaptea de luni spre marți o instalație militară din regiunea Liov, lângă granița cu Polonia.

Guvernatorul regiunii Lviv Maksym Kozytsky a declarat că exploziile auzite în dimineața zilei de 17 mai au vizat terenul de antrenament militar din districtul Yavoriv.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Kozytsky a mai spus că informații suplimentare vor fi furnizate dimineața. Instalația a fost vizată anterior și grav avariată de forțele ruse pe 15 mai.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis marți dimineață că mai mulți dintre apărătorii de la Azovstal sunt răniți și au nevoie de îngrijiri medicale.

"Ucraina are nevoie de eroi în viață. Acesta e principiul nostru", a precizat Zelenski:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si