Close sidebar
Close sidebar

Războiul din Ucraina ar putea deveni un război mondial

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde în Europa, sau chiar în întreaga lume, a avertizat duminică, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, potrivit DPA.

Laura Macovei,

Războiul din Ucraina ar putea deveni un război mondial

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Exploziile din Ucraina nu încetează sub nicio formă, iar „riscul ca acest război să escaladeze într-unul paneuropean şi chiar mondial este real'', a spus Radev.

Vom fi victime ale acestei escaladări

El a adăugat că se teme că ''ţara noastră, căminele noastre, copiii noştri şi natura vor cădea victime ale acestei escaladări'', potrivit Agerpres.

Citeste si: Amenințare pentru Pământ? Asteroidul Apophis se apropie de planeta noastră

Considerat a fi un politician prorus, preşedintele bulgar a estimat în continuare că este o ''datorie patriotică'' să nu permită implicarea Bulgariei în războiul din Ucraina.

El este în opoziţie la acest capitol cu premierul bulgar, pro-occidentalul Kiril Petkov, care vrea ca Bulgaria să furnizeze arme Ucrainei. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Coaliţia guvernamentală liberal-socialistă cvadripartită este divizată în chestiunea ajutorului militar pentru Ucraina. Socialiştii ameninţă cu părăsirea guvernului dacă acesta decide să livreze Ucrainei arme şi muniţii.    Parlamentul de la Sofia este aşteptat să se pronunţe miercuri dacă susţine sau nu oferirea unui astfel de ajutor pentru Ucraina.

Ucraina a atacat din nou Insula Şerpilor. Mai multe sisteme antiaeriene au fost distruse

Armata ucraineană a anunţat că a lansat din nou atacuri cu rachete asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, ocupată acum de trupele ruse, scrie DPA.

Nu la mult timp de la invazia Rusiei în Ucraina, Insula Șerpilor a fost întru totul revendicată de forțele ruse.

Citeste si: Ministerul Sănătății anunță că transplantul hepatic la fetița de 5 ani a fost un succes

Totuși, ucrainenii încearcă să atace de mai multe ori.

Mai multe sisteme antiaeriene şi o unitate de comunicaţii au fost distruse în aceste atacuri, afirmă Comandamentul Sud al armatei ucrainene.

Acesta mai susţine că 42 de soldaţi ruşi au fost ucişi în raidurile cu rachete asupra Insulei Şerpilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI