Close sidebar
Close sidebar

Războiul din Ucraina va duce la creșterea numărului de cazuri de tuberculoză și HIV

Este avertismentul Fondului Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei şi malariei, care transmit că se așteaptă la o creştere a numărului de cazuri de tuberculoză şi HIV în Ucraina, ca urmare a războiului cu Rusia, informează dpa.

Laura Macovei,

Războiul din Ucraina va duce la creșterea numărului de cazuri de tuberculoză și HIV

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este prea devreme pentru a evalua cu exactitate consecinţele pe termen lung ale războiului, dar ne aşteptăm ca acest conflict să aibă un impact semnificativ asupra ratelor de tuberculoză şi HIV în Ucraina şi în întreaga regiune ”, a declarat directorul fondului, Peters Sands, pentru organizaţia mass-media germană RND.

De ce ar putea crește numărul de cazuri de HIV și tuberculoză

Mişcările importante de refugiaţi, care trăiesc în adăposturi înghesuite, şi întreruperea serviciilor medicale favorizează răspândirea bolilor infecţioase ”, a adăugat Sands.

În Ucraina sunt la momentul actual aproximativ 260.000 de persoane cu HIV, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citeste si: Vladimir Putin ar putea fi asasinat în secret. Cine plănuiește să-l omoare pe liderul rus și care este povestea de acoperire

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În ceea ce privește cazurile de tuberculoză, potrivit Agenţiei germane de control al bolilor, Institutul Robert Koch, în 2022 Ucraina avea una dintre cele mai mari incidenţe de tuberculoză din Europa.

Mai mult decât atât, Ucraina se numără printre ţările cu cele mai mari niveluri de tuberculoză multi-rezistentă la medicamente (o variantă a bolii împotriva căreia medicaţia standard nu mai are efect). 

„Oamenii nu mai au acces la asistență medicală”

Peste 150 de unităţi sanitare au fost avariate sau distruse, personal medical şi pacienţi au fost strămutaţi, răniţi sau ucişi ”, a spus el, adăugând că mulţi oameni nu mai au acces la asistenţă medicală, iar programele de prevenire şi tratament au fost întrerupte.

Citeste si: Medicii de la SJU Suceava au scos mai multe pioneze, cuie și agrafe din stomacul unui pacient

Pentru bolnavii de tuberculoză şi persoanele cu HIV, această situaţie le pune viaţa în pericol, deoarece aceste persoane se bazează pe medicaţie continuă.

Susţinem cu tărie înfiinţarea unui coridor umanitar protejat astfel încât proviziile medicale să poată fi livrate şi oamenii care doresc să părăsească zona de conflict să poată face acest lucru ”, a mai spus el.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI