Zona Niprului, mai exact malul stâng al fluviului, din regiunea Herson, este ocupată de ruși. Armata ucraineană a reușit să treacă Niprul, cu speranța de a ocupa malul stâng al fluviului care este considerat, în acest moment, teritoriu rusesc.

Niprul, teritoriu ucrainean și rusesc. Rusia ocupă malul stâng al Niprului, în prezent

Fluviul Nipru se află teritoriul ambelor țări aflate în război de aproape 500 de zile. În prezent, Rusia ocupă malul stâng al Niprului.


Într-o filmare postată pe rețelele sociale, se observă cum un vehicul rusesc blindat de transport de trupe de tip BTR-82A începe focul care este îndreptat către armata ucraineană. Duminică seara, armata ucraineană a invadat teritoriul ocupat de ruși pe Nipru, din zona orașului Herson.

Citește și: Noi ofensive și înaintări spre Est din partea Ucrainei. ”Omului de la Kremlin îi este evident frică şi se ascunde probabil undeva''

Invazia ucrainenilor, în prezent, este 100 de poziții ocupate, dar numărul poate crește dacă armata ucraineană decide invazia în masă în zonele ocupate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Gruparea Wagner s-a retras. Care sunt condițiile împăcării între Prigojin și Putin

Citește și: VIDEO-Măsuri antiteroriste, după anunțul lui Prigojin. Adunările populare au fost interzise

Rusia poate ataca armata ucraineană

În dorința de a ocupa Niprul, Rusia și Ucraina pot avansa conflictul armelor. Ucraina dorește să ocupe regiunile rusești de pe malul Niprului.

Dacă invazia ucraineană crește și se va decide ca armata Ucrainei să ocupe mai mult din malurile Niprului, Rusia poate ataca Ucraina cu resursele aviației, cu arme sau cu ajutorul dronelor rusești.

Citește și: Lovitura de stat in Rusia

Citește și: Directorul spionajului rus, Serghei Narîşkin, condamnă o ”tentativă de rebeliune armată”. ,,Este clar că e o încercare de a zgudui societatea''

În acest moment nu se cunosc mai multe detalii despre situația de pe malurile Niprului.

Citește și: VIDEO-Răsturnare de situație în Rusia. Kadîrov trimite trupe în zonele tensionate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si