Mihai Bendeac a avut o postare extrem de dura la adresa crestinilor si a Bisericii Ortodoxe. Actorul, care a recunoscut ca sufera de multi ani de depresie, spune ca nu este ateu, insa respinge orice forma de religie ca fiind o manipulare.

„Consider ca decizia mea de acum 15 ani de a renunta la religia ortofoxa in care am fost botezat a fost o decizie buna.

Mi-e mila de credinciosii ortodocsi. Parerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretina, absurda, vesnic imbufnata, oricand gata sa pedepseasca, sa dea boli cui rade de ea, sa blesteme generatii intregi pentru o „greseala” a cuiva(...) Dar „Divinitatea”, Creatorul”, „Punctul incipient”, „Karma Lord”-ul meu ar fi ras cu lacrimi la acest episod.(...) Eu cred in lucruri simple, nu in religii. Cred in bunatate, in mila fata de orice fiinta, in dreptate. Asta e religia mea”, a scris Mihai Bendeac pe contul lui de Facebook.

Pozitia actorului a fost dezbatuta pe larg in mediul online, inclusiv pe site-urile crestine. Acestea au amintit de o declaratie asemantoare a lui Mihai Bendeac, in care sustinea ca a descoperit „scientologia”.

Alte publicatii (cocoon.ro) au ajuns la concluzia ca Bendeac ataca biserica tocmai datorita influentei scientologilor asupra lor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Nu, nu am imbratisat „alta religie”. Nu cred in ideea de religie. Dar pot spune clar si apasat ca scientologia mi-a schimbat viata. In ce mod? Daca va spun ca tot ce vreau mi se indeplineste, ma credeti?”, scria Bendeac in 2013.

Miscarea pseudo-religioasa „Biserica Scientologica” este una dintre cele mai stranii si controversate organizatii din lume, care are din ce in ce mai multi adepti. Scientologii care si-au deschis, recent, un centru si in Romania, la Odorheiul Secuiesc, au primit in randul lor vedete precum: Tom Cruise, John Travolta, Anne Archer, Priscilla Presley, etc

Scientologia respinge categoric credinta crestina. Ron Hubbrad, cel care a infiintat aceasta miscare, sustine ca religia „traditionala” este produsul imaginatiei unor minti neiluminate. „O civilizatie fara criminali si fara razboi, un loc in care cei capabili pot prospera, iar cei cinstiti au drepturi”, asa caracteriza Hubbard organizatia pe care o infiintase. In viziunea scientologica, Dumnezeu nu poate fi creatorul universului, daca aceasta este atat de rea. Prin urmare, in optica scientologilor, omul este propriul Dumnezeu, insa dovezile existentei acesteia stau si in natura.

"Secta" scientologica a fost subiectul mai multo anchete penale in Statele Unite. Liderii ei au fost acuzati de frauda, abuz si chiar tortura, prin obligarea unor membri sa-si petreaca timp intr-un fel de "buncar" in care sa se purifice. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si