Close sidebar
Close sidebar

Razie in scoli! Elevii, controlati in ghiozdane de inspectori scolari, pentru a nu intra in scoala cu Gazeta matematica sau globuri pamantesti: Scandalul auxiliarelor, o afacere de 35 milioane euro

Revolta si teama in randul profesorilor, dupa ordinul dat de ministrul Educatiei, Liviu Pop, prin care se anuleaza actul normativ in baza caruia erau acreditate auxiliarele scolare. Confruntati, chiar inainte de inceperea anului scolar, cu interdictia de a folosi materiale auxiliare la clasa, dascalii sunt extrem de nemultumiti si acuza ca in spatele deciziei venite de la centru se afla interese financiare, in contextul in care valoarea pietei manualelor si a materialelor educationale se ridica la aproximativ 35 de milioane de euro anual, informeaza HotNews.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Mai multi profesori au declarat sub protectia anonimatului, pentru sursa citata, ca in aceste conditii nu au dupa ce lucra cu elevii la ore.

“Chiar ma intreba astazi un coleg «adica sa nu mai vin cu acea culegere sa lucrez la clasa? in manual am doar 2-3 probleme, ce ma fac? Cred ca o sa le copiez acasa pe o foaie si le lucrez in clasa. Va dati seama unde s-a ajuns? Ei (conducerea ministerului- n.r.) nu gandesc deloc!”, a declarat un profesor din tara.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Acelasi cadru didactic califica drept o ”aberatie” intreaga situatie, criticand in termeni duri masura ”radicala”, luata ”intr-un mod heirupist” de conducerea ministerului.

“Ca orice alta masura luata de minister in ultima vreme si pe care eu nu mi-o explic este facuta intr-un mod heirupist, pentru ca ar fi putut sa lase auxiliarele vechi pana la avizarea celor noi. Nu inteleg ce informatii au ei de au luat o masura atat de radicala.

Ne intrebam si noi, cei din sistem, cum sa lasi la inceput de an scoalar cadrele didactice fara culegeri?(...)

Sunt niste aberatii, pentru ca totul trebuia facut altfel. Sunt culegeri folosite de zeci de ani de profesori in pregatirea elevilor in vederea promovarii examenelor nationale, lucrezi pentru performanta, lucrezi diferentiat. Sunt culegeri care s-au transmis din generatie in generatie, a adaugat profesorul.

Ordinul ministrului a dus la aparitia unor situatii incrediblie in unitatile de invatamant.

Spre exemplu, o profesoara de geografie de la o scoala din Bucuresti a atentionat elevii sa nu mai vina cu atlase sau globuri pamantesti pentru ca nu sunt autorizate. Nu se mai poate lucra din nici o culegere, iar multe manuale nu au probleme si chiar fac trimiteri la unele culegeri, ele fiind incomplete. La disciplinele matematica, fizica, chimie sau geografie e aproape imposibil de predat la un nivel minim.

De asemenea, sunt scoli in Bucuresti unde profesorii ii controleaza pe elevi in ghiozdane pentru a nu intra cu culegeri neautorizate in scoala, deoarece in caz contrar ei ar fi sanctionati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI