"Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro", precizează procurorii, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe zeci de hectare din pădura Snagov, suprafaţă despre care există suspiciunea că ar fi fost retrocedată în mod ilegal.

De asemenea, DNA a pus sechestru pe mai multe terenuri şi imobile care le aparţin celor cercetaţi, poprire pe conturile acestora, sechestru pe maşini de lux sau pe acţiuni pe care le deţin la diferite firme, scrie Mediafax.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe 15 terenuri şi imobile care îi aparţin omului de afaceri Remus Truică, printre acestea fiind un teren cu imobil de peste 500 de mp din Braşov, un apartament de 60 mp din Sectorul 1 al Capitalei, 12 terenuri extravilane şi intravilane şi un imobilul pe care acesta le deţine în Snagov. În cadrul anchetei s-a dispus poprirea conturilor pe care Remus Truică le are la patru unităţi bancare dar şi sechestru pe o parte din acţiunile pe care Truică le deţine la mai multe firme.

În ceea ce îl priveşte pe Paul Philippe al României, DNA a pus sechestru pe trei imobile din Sinaia, poprire pe conturile pe care acesta le are la trei bănci şi pe părţi sociale pe care le are la anumite societăţi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si