Cercetatorii americani de la Universitatea din Michigan au facut un studiu si au demonstrat ca aceste fructe imbunatatesc fluxul sangvin uman si au proprietati anitiinflamatoare.

Sunt utile in artrita-
consumul de visine scade nivelul de oxid nitric, compus asociat cu asteoartrita sau artrita reumatoida.

Reduc nivelul de zahar in sange- contin antioxidanti numiti antocianine care au numeroase beneficii pentru santatate.

Unul dintre acestea este reglarea nivelului de zahar din sange, ceea ce le face ideala de consumat de catre bolnavii de diabet.

Scad riscul bolilor de inima-
ajuta la reglarea grasimii si a glucozei la pacientii cu sindrom metabolic. Ele pot reduce riscul de accident vascular cerebral.

Scad riscul de cancer la colon-
Sunt o sursa importanta de fibre si ajuta la digestie. Te ajuta sa previi obezitatea, boala care creste riscul cancerului la colon, dar si a altor tipuri de cancer.

Imbunatatesc memoria- Scapi de problemele cu memoria si iti imbunatatesti concentrarea daca ai grija sa mananci cat de des poti visine, chiar si sub forma de compot.

Te ajuta sa te odihnesti- Actioneaza ca somnifer usor si imbunatatesc calitatea somnului si previn starile de nervozitate.


Sursa: sfatulmedicului.ro

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si