Va doriti un pranz copios, fara sa petreceti prea mult timp in bucatarie?! Pentru reteta urmatoare aveti nevoie de doar o ora libera si cateva ingrediente: muschi de vita proaspat, batoane de cascaval, oua, lapte, pesmet, faina, unt, paine toast, cascaval ras, sare si piper.

MUSCHI DE VITA CU SOS DE CIUPERCI

Ingrediente


muschi de vita
cascaval
oua
lapte
pesmet
faina
unt
paine toast
cascaval ras
sare si piper

"Muschiuletul de vita l-am curatat inainte, i-am luat pielita jos ca sa fie curat, pielita fiind atoasa nu se poate consuma. O sa taiem aproximativ 200 de grame din doua feliute"
, ne spune specialistul.

Din cauza texturii sale, carnea de vita nepreparata corect devine "talpa de pantof". Ca sa evitati dezastrul si sa va bucurati de o friptura frageda, urmati pasii bucatarului! "Aici avem ou batut unde am pus un pic de sare. Vom lua cele  doua bucati de carne pe care le-am intins usor, le vom trece prin faina. Prin ou si iarasi prin faina", ne transmite bucatarul.

Puneti muschiul de vita impanat, la rumenit, pe foc potrivit. "Am luat painea toast. Din ea vreau sa fac o baza pentru preparatul nostru. Ii vom lua coaja jos si la fel vom proceda ca si la carne, o vom da prin faina ou, faina", ne explica el.


In doar cateva minute, muschiul de vita impanat si painea vor prinde o crusta frumoasa." Acum de vom apuca de crochetele de cascaval. Le vom da prin faina, le vom pune in ou si le vom da prin pesmet. Pentru a nu avea probleme sa ne curga cascavalul, le vom mai da o data prin ou si prin pesmet", spune bucatarul.

Lasati crochetele de cascaval la prajit aproximativ doua minute. Pregatiti intre timp sosul de ciuperci. "Am ciupercile acestea proaspte pe care le-am oparit ca sa nu ne innegreasca sosul. Adaugam o lingura de faina, o vom rumeni un pic. Stingeti cu lapte pana obtineti consistenta dorita. Adaugati ciupercile apoi condimentati cu sare si piper. Mai lasati doua-trei minute pe foc si totul este gata.", sunt ultimele indicatii transmise de bucatarul nostru, Ioan Peana.

Pofta Buna!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si