Astfel, grupul a descoperit ca aceste bauturi contin mai mult zahar decat o bautura de tip cola, care are 9 linguri de zahar pe pahar, cat 7 biscuti cu ciocolata, scrie Daily Mail.

Bautura care contine cea mai mare cantitate de zahar, 25 de lingurite, este bautura de fructe de la Starbucks Hot Mulled. Este vorba de 99 de grame de zahar pe portie, de trei ori mai mult decat cantitatea recomandata zilnic.

Specialistii spun ca un adult ar trebui sa consume maximum 30 de grame de zahar pe zi, asta inseamna in jur de 7 lingurite.

Companii precum Starbucks, Costa si Caffe Nero sunt acuzate ca pun prea mult zahar in bauturi, asta in conditiile in care lumea se confrunta cu o adevarata criza din cauza numarului mare de persoane care sufera de obezitate.

In vizorul grupului "Action on Sugar" a intrat si compania din SUA White Chocolate Mocha, cu bautura Whipped Cream, care contine 73.8 g, adica 18 lingurite de zahar. Ciocolata calda de la Signature are 60 de grame de zahar, 15 de lingurite, Chai Latte Massim, de la Costa, are 79.7 grame de zahar, adica 20 de lingurite, iar un moccacino de la KFC are 58.8 grame, 15 lingurite de zahar, in timp ce un Caramelatte de la Caffe Nero are 50.6 grame, adica 13 lingurite de zahar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si