Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bine ati venit in cea mai mare gradina cu trandafiri din Romania! Pe scurt, raiul pe pamant. Este un spectacol de culori vii si de miresme imbietoare.

"Avem patru zone de cate o mie de metri fiecare. Dupa cum vedeti aici, trandafirii au o caracteristica comuna, si anume: abundenta si numarul foarte mare al florilor pe aceeasi inflorescenta."

Parcul, o adevarata oaza de relaxare, se intinde pe 25 de hectare, iar trei dintre ele sunt cultivate exclusiv cu soiuri diferite de trandafiri.  Proprietarii au adus plantele din toata Europa, in special din Anglia si Germania.

"Este un trandafir premiat cu sapte medalii de aur, ceea ce este unic as putea spune. Nu mai cunosc cu sapte medalii de aur. Se numeste Lupo si vine din Germania."

Cu petale decolorate, vigurosi, cu miros puternic sau cu corola bogata. Sunt doar cateva din miile de plante care creaza rozariul urias.
Munca este pe masura. Trandafirii trebuie pliviti primavara, udati in lunile secetoase de vara si tunsi toamna.

"In total sunt 340 de trandafiri urcatori care pot fi admirati aici, care sunt dirijati sub arbori de acest tip."

Nu degeaba cel mai mare parc de trandafiri din Romania este la Mandru... loc. Nu doar comuna in care este pozitionat are nume predestinat. Denumirea gradinii, Eutopia, provine din greaca si inseamna loc frumos. 
 

Luna iunie este cu siguranta luna trandafirilor. Peste zece mii de tufe din aproape doua mii de soiuri sunt inflorite in aceasta perioada.  

Cea care a adus raiul pe pamant se numeste Mihaela Buzatu, de profesie programator. Si-a descoperit marea pasiune intamplator, in urma cu 16 ani, cand parintii au rugat-o sa amenajeze gradina casei de vacanta.

Mihaela Buzatu, proprietar parc: Mi s-a schimbat calitatea vietii fantastic. Am descoperit ca o munca de birou nu te lasa sa descoperi relatia ta cu... practic, nici nu stii cine esti.

Munca ei a inflorit pe masura florilor frumoase, iar drept rasplata stau vizitele turistilor care nu s-ar mai da dusi din gradina minunata.  

"Venim de cativa ani aici. Admiram, ne uitam, facem poze. Frumos, foarte frumos."

Proprietarii vor sa construiasca in parcul imens un centru educational, unde elevii si studentii sa participe la cursuri in aer liber.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si