Ancheta epidemiologică s-a declanşat după ce un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială nr. 32 "Alexandru Macedonski" din Craiova a fost diagnosticat cu tuberculoză pulmonară şi ganglionară, scrie news.ro.

Imediat după ce profesoara de limba engleză a prezentat actele medicale la şcoala unde preda la clasele primare şi gimnaziale a fost iniţiată o acţiune de testare a elevilor şi a cadrelor didactice pentru a se stabili dacă există altă persoană care să sufere de tuberculoză.



"S-a declanşat această anchetă în şcoală, toate cadrele didactice şi elevii au fost testaţi, aproximativ 300 de persoane, şi nu ni s-a transmis încă rezultatul final al analizelor de către conducerea unităţii medicale", a declarat Nicoleta Liţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Profesoara este internată pentru tratament de specialitate.

Conform unor surse apropiate anchetei, în urma investigaţiilor medicale derulate, 40 de elevi au fost depistaţi cu infecţie tuberculoasă, specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova recomandând ca aceştia să se interneze în unitatea medicală pentru analize suplimentare.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, Constantin Ecobici, a declarat că acei 40 de elevi prezintă suspiciuni de boală.

" Cadrul didactic se află în evidenţele noastre cu tuberculoză pulmonară secundară, iar la unitatea medicală au fost testaţi 261 de elevi aflaţi în clasele în care preda această profesoară. În urma testului IDR, 40 de elevi prezintă suspiciuni de boală, iar părinţilor li s-a recomandat să fie aduşi la noi pentru investigaţii suplimentare.
De asemenea, din cele 72 de cadre didactice care au intrat în contact cu pacienta, doar 25 s-au prezentat la unitatea noastră medicală pentru investigaţii de specialitate, nefiind confirmat un alt caz de îmbolnăvire cu TBC
", a precizat dr. Constantin Ecobici.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si