Reteta de rata cu rubarba! E delicioasa de te lingi pe degete!
Legume proaspete, capsune, carne de rata si o multime de alte arome, care va vor desfata papilele gustative. Iata ,cum puteti profita.. din plin, de prospetimea fructelor si legumelor de sezon! Rata cu rubarba e un adevarat deliciu. ##VIDEO6876##
Combinatia de carne, legume si fructe este cu adevarat savuroasa. Carnea de rata invaluita in sos de rubarba se potriveste de minune cu garnitura de orez salbatic, iar capsunile vor o da un plus de gust salatei de rucola. Pentru acest preparat aveti nevoie de: pulpa de rata, orez salbatic, capsuni, rucola, rabarbar, portocale, unt, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia, zahar, sare si piper.
Prima data se pune orezul la fiert in putina apa cu sare.
INGREDIENTE CARNE DE RATA CU RUBARBA
pulpa de rata orez salbatic capsuni rucola rabarbar portocale unt otet balsamic ulei de susan sos de soia zahar sare piper
Bucatarul Marius Muntean ne explica pas cu pas ce sa facem.
"O sa dezosam pulpa de rata si o taiem in cuburi mai mari. O lasam cu tot cu piele. Ea se va face in grasimea ei. O sa punem foarte putin ulei de susan, o sa punem ca sa-i dam o aroma asiatica", ne transmite specialistul.
Stropiti carnea de rata cu putin ulei de susan si sos de soia. Condimentati-o, apoi, cu sare si piper si lasati-o 10 minute la marinat.
Urmeaza pregatirea rubarbei. "O sa-l curatam, o sa-l taiem, o sa-l lasam un pic cu zahar cu suc de portocale si dupa care o sa-l gatim. Este plina de vitamin C, K. Are o gramada de vitamine. Rabarbarul mai are si un mare avantaj, ne ajuta sa punem in valoare celalte arome din farfurie", explica el.
Acum se face salata de ruccola cu capsuni.
"Nu o sa punem niciun fel de dressing pentru ca o sa folosim ca si dressing sosul ce o sa ne ramana in tigaie dupa pregatirea rabarbarului", ne mai spune bucatarul
Dupa ce ati terminat cu salata, luati pulpa de rata de la marinat si puneti-o la rumenit intr-o tigaie incinsa.
Scurgeti apa in care a fiert orezul si puneti-l la prajit intr-o tigaie cu putin ulei de susan.
Mare atentie insa: trebuie sa-l lasati doar doua-trei minute, cat sa prinda putin gust.
Rubarba ajunge si ea in tigaie laolalta cu coaja de portocala. Doua-trei minute la foc mare sunt suficiente! Ca sa obtineti sosul pentru salata, adaugati si putin otet balsamic. "Acesta este preparatul nostrum, retata noastra de rata cu rabarbar si capsuni si orez salbatic. Va urez pofta buna!", este mesajul de final transmis de bucatarul Marius Muntean.