Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Prefectura Vâlcea, judeţul va primi 39 de milioane de lei de la Guvern pentru lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de precipitaţiile din perioada mai-iunie, aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui judeţ.

În Vâlcea, 28 de localităţi au fost afectate de inundaţii, iar cele mai mari pagube s-au înregistrat la Vaideeni, Budeşti şi Scundu. De altfel, acestea sunt localităţile care vor primi cele mai mari sume.

Atsfel, potrivit Prefecturii Vâlcea, comuna Vaideeni va primit 6.982.000 lei, oraşului Budeşti i-a fost alocată suma de 3.837.000 lei, în timp ce comuna Scundu va primi 2.970.000 lei.

Banii vor fi folosiţi pentru refacerea drumurilor, podurilor, punţilor pietonale, a canalelor pentru scurgerea apelor pluviale, a rigolelor, precum şi a reţelelor de alimentare cu apă distruse în urma ploilor torenţiale din perioada mai-iunie. Valoarea pagubelor a fost estimată de către comisii formate din reprezentaţi ai autorităţilor locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Prefecturii Vâlcea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si