Cura cu boabe de orez ajută la eliminarea excesului de apă din organism si limiteaza consumul de sare si a alimentelor ce contin sodiu.

Cunoscută şi cu numele de cura Kempner, deoarece a fost creată în 1903 de germanul Walter Kempner, este una dintre cele mai eficiente cure pentru scăparea toxinelor din corp cât mai rapid, scrie clicksanatate.ro.

Consumul de sare se evită pe toată perioada curei, deoarece excesul de sare poate duce la probleme cu rinichii sau la hipertensiune.

În plus, se recomandă ca un om normal să nu consume mai mult de jumătate de gram de sare pe zi, iar consumul mediu al oamenilor este de 4-5 grame, extrem de mult, scrie clicksănătate.ro.

Cura este conţinută din orez şi fructe, fasole, legume şi peşte. Cel mai bine este să nu se consume şi alte alimente.


Fierbeţi 250 de orez brun, fără sare. Apoi, împărţiţi orezul în 3-5 porţii egale, pe care să le consumaţi de-a lungul zilei de fiecare dată când vă este foame.

Gustările vor fi alcătuite din fructe crude, nu sub formă de compot.

Cura se ţine atât timp cât consideraţi că este necesar şi dacă vă simţiţi bine.

Cura cu orez se întrerupe dacă aveţi stări de rău şi se consultă medicul. În prima zi din săptămână se mănâncă dimineaţa, la prânz şi seara, o porţie de orez brun fără sare şi 2 fructe. În următoarele 6 zile se mănâncă dimineaţa porţia de orez şi un produs lactat dietetic, la prânz şi seara, orez şi câte 3 legume la fiecare masă.


A doua săptămână în prima zi se mănâncă orez fiert şi 2 fructe, dimineaţa şi la prânz, iar seara orez şi peşte. Apoi, următoarele 5 zile din săptămână se mănâncă dimineaţa orez fiert cu un produs lactat dietetic, 1 fruct ca gustare, la prânz şi seara orez cu 1 fruct şi 3 legume. Ultima zi din săptămână se mănâncă dimineaţa orez cu 1 fruct, la prânz orez cu 1 fruct şi 3 legume, iar seara orez, 1 fruct, 3 legume şi ceva cu proteine.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si