Autorul atacului de la Munchen, Ali Sonboly, este un tanar de 18 ani, cu dubla cetatenie germana si iraniana. El a descis focul intr-un mall din orasul bavarez si a ucis noua persoane si apoi s-a sinucis. Totodata, ministrul a adaugat ca tanarul nu are cazier, informeaza news.ro.

Politia germana a perchezitionat, sambata dimineata, un apartament din cartierul Maxvorstadt din Munchen, unde tanarul ar fi locuit împreuna cu parintii sai, potrivit ziarului Bild.

Seful politiei din Munchen, Hubertus Andrae, a anuntat ca "nu au fost gasite probe" cu privire la o legatura cu Statul Islamic în casa si în camera presupusului autor al atacului, relateaza The Associated Press.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Andrae a spus, de asemenea, ca nu s-au gasit indicii care sa arate ca altcineva în afara de atacator a fost implicat în drama de vineri seara.

Anchetatorul Robert Heimberger a spus, la randul sau, ca se pare ca atacatorul a piratat un cont de Facebook si a trimis un mesaj, de pe contul unei tinere, în care îndeamna persoane sa vina la mall, vineri, la ora locala 16.00

(17.00, ora Romaniei). "Îti voi da ceva, daca vrei, dar nu prea scump", se arata în acest mesaj.

"Se pare ca (mesajul) a fost pregatit de catre suspect, iar apoi expediat", a adaugat Heimberger. Tanara a raportat ca i-a fost piratat contul imediat.

Anchetatorul Robert Hemberger a mai declarat ca atacatorul era înarmat cu un pistol de tip Glock de calibrul noua milimetri si avea asupra sa 300 de gloante.

De asemenea, tanarul era obsedat de atacuri armate în masa, conform anchetatorilor. Potrivit BBC, anchetatorii au gasit în camera tanarului taieturi din ziare despre atacuri armate, inclusiv un articol intitulat "De ce ucid studentii?".

Bilantul atacului comis vineri seara la mall-ul Olympia din Munchen indica noua morti si 27 de raniti, printre acestia numarandu-se si copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si