Ai mai facut placinta cu branza, dar cu siguranta nu stiai secretul care o face delicioasa
La ocaziile speciale sau la mesele in familie, combinatia de branza si stafide poate fi de multe ori cea castigatoare. Daca mizezi pe un desert simplu si rapid, atunci prepara-le celor dragi o delicioasa placinta cu branza si stafide! incearca si tu reteta pe care ti-o recomandam, iar la final vei vedea cum toata lumea va fi incantata de deliciosul preparat!
Ingrediente
50 g zahar
50 g unt
1 lingura zeama de lamaie
1 ou
80 g faina
Pentru umplutura
500 g branza de vaci
100 g zahar
40 g faina
4 oua
coaja rasa de lamaie
150 g smantana
70 g stafide
fulgi de migdale
Mod de preparare
Freci untul cu zaharul, adaugi oul, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Framanti un aluat pe care il intinzi cu sucitorul pe o planseta. Faramitezi branza de vaci bine scursa, o amesteci cu smantana, zaharul, coaja rasa de lamaie, faina si stafidele. La sfarsit, adaugi 2 oua unul cate unul si le incorporezi bine in compozitie. Ungi o tava cu ulei si o presari cu faina, asezi aluatul intins, adaugi umplutura de branza si torni cele 2 oua ramase. Presari fulgii de migdale, apoi o bagi la cuptor 60 de minute.
Incearca si tu reteta pe care ti-o recomandam, iar la final vei vedea cum toata lumea va fi incantata de deliciosul preparat!
Ingrediente
50 g zahar
50 g unt
1 pliculet praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro
Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro
1 ou
80 g faina
Pentru umplutura
500 g branza de vaci
100 g zahar
40 g faina
4 ouacoaja rasa de lamaie
150 g smantana
70 g stafidefulgi de migdale
Mod de preparareFreci untul cu zaharul, adaugi oul, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Framanti un aluat pe care il intinzi cu sucitorul pe o planseta. Faramitezi branza de vaci bine scursa, o amesteci cu smantana, zaharul, coaja rasa de lamaie, faina si stafidele. La sfarsit, adaugi 2 oua unul cate unul si le incorporezi bine in compozitie.
Ungi o tava cu ulei si o presari cu faina, asezi aluatul intins, adaugi umplutura de branza si torni cele 2 oua ramase. Presari fulgii de migdale, apoi o bagi la cuptor 60 de minute.