Cladirile vechi de aici ar fi putut ajunge o ruina, dar in satul cu mai putin de 600 de locuitori, oamenii au venit si au investit pentru pastrarea locurilor cu adevarat superbe.

Cincsor are e toate: fortarete vechi, case de oaspeti, turnuri, muzee, bucate traditionale si drumuri montane de neuitat. Desi acum se poate considera un colt de Rai, nu intotdeauna lucrurile au stat asa.


Timp de ani de zile, turistii care ar fi vrut sa stea aici n-ar fi avut unde sa se cazeze si locurile minunate de acum precum scoala saseasca din sat devenisera groapa de gunoi.

Cand cei responsabili au decis sa vanda tot si sa transforme istoria in garaje sau fabrici, a intervenit Carmen Schuster, o localnica ce a decis ca trebuie sa faca ceva pentru localitatea sa natala.

Carmen a cumparat prin licitatie fosta Scoala Saseasca si ulterior, ea si sotul ei, au achizitionat si fosta casa parohiala a Bisericii Evanghelice, dar si o casa taraneasca din sat. Apoi le-a transformat pe toate in case de oaspeti si le-a restaurat cu ajutorul a 4 specialisti de la Universitatea de Arta din Bucuresti care au lucrat timp de un an si au fost platiti din banii proprii ai lui Carmen si ai sotului ei.


Carmen Schuster a plecat din Romania si s-a stabilit in Germania, dar nu a uitat o clipa de unde a plecat. Bussines-ul ei din Romania este acum coordonat de o tanara de 26 de ani care declara ca numarul turistilor care vin la Cincsor se mareste de la an la an.

In apropiere de aceasta localitate se gasesc mai multe obiective turistice precum Cetatea Fagarasului, Altarul din grota de la Sinca Veche (o manastire rupestra), Brasovul, Valtoarea de la Lisa, Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Jos, Hherghelia de la Sambata de jos, Avrig,
Carta sau Transfagarasanul.

TOATE DETALIILE DESPRE ACEASTA LOCALITATE MINUNATA LE AI AICI!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Foto: Andreea Dogar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si