Laura D'Olimpio de la Universitatea Notre Dame din Australia a explicat ca exista posibilitatea ca noi, oamenii, sa traim intr-o lume simulata pe calculator, idee ce se bazeaza pe faptul ca gandurile noastre sunt alimentate de un calculator si ca suntem doar un creier intr-o cuva. Un singur lucru putem stii sigur, spune cadrul universitar, cu siguranta existam.

Scenariul din Matrix sa fie oare real? Suntem exact unde gandim ca suntem.

Dar in realitate suntem doar subiectii unui experiment stiintific, controlat de niste genii malefice. Creierul nostru a fost indepartat si este tinut in viata intr-o cada de nutrienti intr-un laborator. Terminatiile nervoase sunt conectate la un supercomputer care ne hraneste senzatiile de zi cu zi. Din acest motiv consideram ca traim o viata absolut normala, scrie Daily Mail.

Existam? Suntem "noi" cu adevarat? Este lumea pe care o stim doar o iluzie construita de oameni de stiinta malefici? Suna ca un scenariu de cosmar, dar putem fi siguri ca nu e adevarat? Putem sa dovedim contrariul?

Aceasta idee a fost promovata si de alti filozofi precum Hilary Putnam si Rene Descartes. Si bineinteles sa nu uitam si filmul Matrix care a promovat acest subiect.

Teoria se bazeaza pe mecanica cuantica, care argumenteaza ca schimbarile de comportament din trecut sunt bazate pe ceea ce vedem, inregistram. Altfel spus, universul nu ar mai exista daca noi am inceta sa ne mai uitam la el, sa il vedem.
Anul trecut oamenii de stiinta au realizat un experiment care a demonstrat aceasta teorie la nivel atomic.

"Demonstreaza ca masuratoarea este totul. La nivelul cuantic, realitatea nu mai exista daca nu o mai privim", a declarat omul de stiinta Andrew Truscott.

Sa fie oare asta realitatea sau e doar o teorie a conspiratiei? Tu ce parere ai?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si