Sute de pelerini au ajuns deja la manstirea Rohia. Spun ca, in zilele de hram, icoana facatoare de minuni poate sa le curme suferinta: „Maica Domnului ne-a ajutata foarte mult, pentru tot felul de probleme, venim, ne rugam si Maica Domnului ne ajuta ni le randuieste”.

O data pe an preotii de la manastirea Rohia scos din altar icoana Maicii Domnului despre care se spune ca este facatoare de minuni.

„Ne place si am venit sa ne rugam pentru sanatate si iubire”, spune un alt credincios.

Asa cum este traditia in Maramures, la manastirea Rohia, 50 de localnici dintr-un sat invecinat pregatesc nu mai putin de 15 ceaune de mancare pentru pelerini.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tanti Viorica este deja de 4 ani bucatareasa pelerinilor, an de an gateste sute de kilograme de fasole pe care localnicii din Grosii Tiblesului le aduna pentru pelerini.

„Fasole, ardei iute, marar, morcovi, patrunjel, telina toate zarzavaturile sa fie gustos ca este de post.

Ca si kilograme? 100 de fasole, 3-4 saci de ceapa, morcovi tot atat”, spune Viorica Pop.

Nici nu au luat bine ceaunele de pe foc, ca deja primii pelerini au si gustat din bucatele de post.

Toti muncesc- unii invart in ceaune, altii toaca legumele, iar cateva gospodine au facut paine de malai, asa cum este traditia in Maramures.

Maine, vor pregati alte 22 de ceaune pe care le vor umple de data aceasta cu guias. Peste 10.000 de pelerini sunt asteptati la manastrea Rohia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si