-Anxietate! Asa. "Axietate".

-Cum? Ce inseamna aia?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-Nu stiu.

-Nu stiti?

-Nu. Nu.

De la Galileo Galilei incoace se tot chinuie omul sa inteleaga misterele planetei pe care se afla! Azi, in 2016, durerile de cap ale pamanteanului vin din alta parte: Luna e de vina pentru toate relele pamantului: de trei ori pe an se rotunjeste pe la colturi si instaureaza, spun specialistii, panica majora.

Inundatii, canicula, cate si mai cate. Dar cea mai rea dintre molimele pe care le-ar putea trimite Luna Plina asupra noastra e... INSOMNIA. Cercetatorii spun ca in nopti ca cea care vine, somnul nu prea ne da tarcoale, iar daca reusim sa atipim, suntem mai agitati ca de obicei.

- Nelinistita sunt de vreo 37 de ani ca sunt ramasa vaduva.

-Luna plina nu va face sa aveti o noapte mai zbuciumata, somnul mai...


-De ce? Adica daca e luna plina, e mai lumina!


Superstitiile populare spun ca tocmai de lumina lunii ar trebui sa ne ferim: sub imperiul ei, apar- chipurile- varcolacii! Unii medici mai glumeti tind si ei sa dea dreptate pe jumatate credintei din strabuni: cand luna ajunge in faza deplina, se inmulteste si numarul celor care vin in urgente cu tulburari de comportament.


-Zice ca ploua.
-Ca ploua?
-Da.
-Cand e luna plina?
-Da. Asa am auzit si eu.

Sa trimita ploaia ar fi cel mai mic rau pe care ni-l poate face Luna Plina, dupa ce serile trecute... le-a adus un mare necaz microbistilor.

-Asta sa fi fost ghinionul Stelei, ca a fost luna plina?
-Da. Chiar s-a rugat Becali. Putea sa se duca si la Athos. Au fost si mai buni. A fost de la luna, da. O fi, n-o fi, asa se spune.

Pe altii,  mai romantici, Luna plina... ii inspira!

- Luna pe cer merge, inc-o noapte trece! Arde luminita-n cer si eu tot astept.

Lasand gluma la o parte, daca nu puteti sa dormiti in noptile cu luna plina, cel mai bine ar fi sa inlocuiti cafeaua de dimineata cu un pahar cu lapte sau unul cu apa.


-Sa fie sanatate, sa aud de bine! Sa fie o noapte, cu luna plina, linistita!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si