Militarii trec Carpatii, în mod simbolic, la 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial
Militarii vor strabate, în noaptea dintre 27 si 28 august, în mod simbolic, Carpatii pentru a reaminti momentul în care Armata României trecea în 1916 muntii în Transilvania, punând stapânire pe trecatorile Carpatilor si angajând lupte la Timisu de Jos, la sud de Sibiu si în apropiere de Orsova, anunta Ministerul Apararii Nationale pe pagina de Facebook.
Militarii români vor trece în aceasta seara de la ora 21.00 din nou Carpatii, pe 17 trasee. Una dintre rutele alese fiind Predeal – Timisul de Sus pentru a aduce un omagiu Eroilor cazuti în luptele angajate de Armata României, la Cimitirul Eroilor Timisul de Sus.    „Efective de valoare pluton vor executa marsuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urma, ostasii armatei noastre luau în stapânire trecatorile Muntilor Carpati, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensiva”, scrie pe pagina de Facebook a MApN.   Reprezentantii MApN îi îndeamna, totodata, pe cei care îi vad pe militari sa li se alature si sa cinteasca astfel jertfa celor care au murit în razboi.
„Cinstindu-ne înaintasii, facând cunoscute faptele si jertfa lor în slujba patriei, ne respectam actele istorice si pe faptuitorii lor”.

Militarii români vor trece în aceasta seara de la ora 21.00 din nou Carpatii, pe 17 trasee.

Una dintre rutele alese fiind Predeal – Timisul de Sus pentru a aduce un omagiu Eroilor cazuti în luptele angajate de Armata României, la Cimitirul Eroilor Timisul de Sus.

„Efective de valoare pluton vor executa marsuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urma, ostasii armatei noastre luau în stapânire trecatorile Muntilor Carpati, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensiva”, scrie pe pagina de Facebook a MApN.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Reprezentantii MApN îi îndeamna, totodata, pe cei care îi vad pe militari sa li se alature si sa cinteasca astfel jertfa celor care au murit în razboi.

„Cinstindu-ne înaintasii, facând cunoscute faptele si jertfa lor în slujba patriei, ne respectam actele istorice si pe faptuitorii lor”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si