Chiar dacă pe etichetă scrie că sunt destinate indepartarii cerumului, secretia pe care o numim ceară, acesta este doar un artificiu comercial. Beţişoarele sunt facute pentru igiena exterioara a urechii, a lobilor si a pliurilor.
Puţini oameni ştiu că ceara urechii, pe cat de inestetica, este indispensabila pentru sanatate. Ceara este o secretie produsa de o glanda aflata pe canalul auditiv şi contine colesterol, trigliceride si acizi.
Aceasta secretie are rolul de a curata si a proteja urechea, împiedicând praful şi alţi corpi dăunători să intre pe canalul auditiv.
Specialistii in otorinolaringologie ne spun ca cea mai buna metoda de a ne pastra urechile curate si fara ceara consta in igienizarea partii externe a acestora si evitarea celei interne.
Urechile noastre au capacitate de auto-curatire. Ceara este de obicei eliminata din ureche "fara ajutor" din exterior, nefiind nevoie de un instrument pentru a face acest lucru. Betisoarele cu vata, sau orice alt obiect pentru curatire, pot impinge ceara mai mult in canalul auditiv, producand obstructia acestuia.

Chiar dacă pe etichetă scrie că sunt destinate indepartarii cerumului, secretia pe care o numim ceară, acesta este doar un artificiu comercial. Beţişoarele sunt facute pentru igiena exterioara a urechii, a lobilor si a pliurilor.
Puţini oameni ştiu că ceara urechii, pe cat de inestetica, este indispensabila pentru sanatate.

Ceara este o secretie produsa de o glanda aflata pe canalul auditiv şi contine colesterol, trigliceride si acizi. Aceasta secretie are rolul de a curata si a proteja urechea, împiedicând praful şi alţi corpi dăunători să intre pe canalul auditiv.

Specialistii in otorinolaringologie ne spun ca cea mai buna metoda de a ne pastra urechile curate si fara ceara consta in igienizarea partii externe a acestora si evitarea celei interne.Urechile

noastre au capacitate de auto-curatire. Ceara este de obicei eliminata din ureche "fara ajutor" din exterior, nefiind nevoie de un instrument pentru a face acest lucru. Betisoarele cu vata, sau orice alt obiect pentru curatire, pot impinge ceara mai mult in canalul auditiv, producand obstructia acestuia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si