Ca de cele mai mari zapezi s-a pregatit tanti Lenuta. Desi abia am intrat in toamna, camara gospodinei e aproape plina cu tot soiul de minuni: de la dulceturi si siropuri aromate, la zacusca, fasole si vinete. Doar castravetii in otet ii mai lipsesc, dar cu un drum la piata si unul in gradina, problema e ca si rezolvata!

Castraveti, cimbru, marar, piper, foi de dafin, poprica (n.r.

ardei), usturoi, hrean, apa, otet, sare.

Cand vine vorba de gramaj, in casa gospodinei, parerile sunt impartite:" No, pune tu acolo 3 linguri de sare. Eu pui miere (zahar) sa fie dulce".

Dupa 3 linguri de sare si 3 de zahar, vine randul otetului.Inainte sa turnati peste castraveti apa dulce-acrisoara, verificati daca are gustul potrivit.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Odata ce v-ati convins ca solutia e numai buna de conservat castravetii, ocupati-va de borcane!

„Pe fundul borcanului se pun cimbru si marar, punem doua bucati de hrean. Da' trebuie sa le cladesti acolo faine! Le cladesc, le cladesc...

Da' trebuie s alasi acolo hreanul, sa-l pui sa se vada pe margine. Lasa ca-l pun dupa ce pun castravetii".

Tanti Lenuta nu se lasa cu una cu doua. Cand vine vorba de aranjarea legumelor in borcan, gospodina are metoda ei din strabuni.

Adaugati cateva bucati de hrean, apoi ingredientul surpriza! "Punem si poprica usturoaie... Asta ii da gustul. Noa stai ca si doi catei de ai...

Si usturoi, da".

Dupa usturoi, borcanul nostru este gata de baia cu apa si otet.

Dupa ce a umplut borcanele cu grija, tanti Lenuta le imbraca in haine groase. Cu asa muraturi alese, iarna poate veni de maine!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si