Medicii de la Spitalul Sf. Maria din Iasi intentioneaza sa o externeze pe fetita la sfarsitul acestei saptamani. Dupa externare, fetita va urma o perioada de trei luni de recuperare si kinetoterapie.
"Starea generala de sanatate este buna. Ultima interventie a fost in urma cu cateva zile, cea de inchidere a bontului coapsei stangi. Aceasta operatie a fost amanata, pentru ca medicii au dorit sa se asigure ca au fost indepartate toate riscurile de aparitie a unei infectii.
Pacienta a avut o infectie si a avut tratament cu antibiotice pana acum cateva zile. Rezultatele analizelor de laborator au iesit negative. Pacienta va avea nevoie de 3 luni de recuperare si kinetoterapie pentru, a vedea cat recupereaza din mobilitatea piciorului drept. Daca se constata ca nu sunt rezultate satisfacatoare, se va face o transpozitie de muschi, adica se vor lua muschi de pe abdomen pentru coapsa. Fetita va reveni la spital dupa 3 luni", a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi.
De asemenea, medicii au facut tot ce era posibil pentru ca fetita sa scape de amputatia piciorului stang de la coapsa, dar dupa interventia de replantare au aparut complicatii severe. Pana la urma, medicii au fost obligati sa recurga la amputatie. Pe perioada celor aproape cinci saptamani spitalizare, numai medicatia copilei a costat 50.000 de lei, la care se adauga alte costuri cu materialele sanitare, interventiile chirurgicale, spitalizarea.
"Important este ca viata acestei fetite a fost salvata. Nu conteaza cati bani s-au cheltuit. Nu tin minte sa fi avut un caz atat de costisitor in spital de cand sunt manager. Medicatia fetitei a reprezentat un sfert din bugetul de medicamente al spitalului intr-o luna de zile. Pentru piciorul amputat, fetita va avea nevoie de o proteza, care va fi inlocuita periodic, deoarece este in crestere", a precizat dr.
Radu Terinte. Fetita a suferit 20 de interventii chirurgicale, unele extrem de complexe si medicii cred ca va mai avea nevoie si de alte operatii, relateza BZI.

Medicii de la Spitalul Sf. Maria din Iasi intentioneaza sa o externeze pe fetita la sfarsitul acestei saptamani. Dupa externare, fetita va urma o perioada de trei luni de recuperare si kinetoterapie ."Starea generala de sanatate este buna. Ultima interventie a fost in urma cu cateva zile, cea de inchidere a bontului coapsei stangi. Aceasta operatie a fost amanata, pentru ca medicii au dorit sa se asigure ca au fost indepartate toate riscurile de aparitie a unei infectii. Pacienta a avut o infectie si a avut tratament cu antibiotice pana acum cateva zile. Rezultatele analizelor de laborator au iesit negative. Pacienta va avea nevoie de 3 luni de recuperare si kinetoterapie pentru, a vedea cat recupereaza din mobilitatea piciorului drept. Daca se constata ca nu sunt rezultate satisfacatoare, se va face o transpozitie de muschi, adica se vor lua muschi de pe abdomen pentru coapsa. Fetita va reveni la spital dupa 3 luni", a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi.

De asemenea, medicii au facut tot ce era posibil pentru ca fetita sa scape de amputatia piciorului stang de la coapsa, dar dupa interventia de replantare au aparut complicatii severe.

Pana la urma, medicii au fost obligati sa recurga la amputatie. Pe perioada celor aproape cinci saptamani spitalizare, numai medicatia copilei a costat 50.000 de lei, la care se adauga alte costuri cu materialele sanitare, interventiile chirurgicale, spitalizarea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

"Important este ca viata acestei fetite a fost salvata. Nu conteaza cati bani s-au cheltuit. Nu tin minte sa fi avut un caz atat de costisitor in spital de cand sunt manager. Medicatia fetitei a reprezentat un sfert din bugetul de medicamente al spitalului intr-o luna de zile. Pentru piciorul amputat, fetita va avea nevoie de o proteza, care va fi inlocuita periodic, deoarece este in crestere", a precizat dr. Radu Terinte. Fetita a suferit 20 de interventii chirurgicale, unele extrem de complexe si medicii cred ca va mai avea nevoie si de alte operatii, relateza BZI.

 

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si