Lumanarea este simbolul vietii vesnice pe care ne-o dorim dupa moarte in lumina Dumnezeiasca. Ea mai este considerata o jertfa adusa lui Dumnezeu si de aceea se prefera ca ea sa fie din ceara curata ca sa nu produca mult fum.

Conform credintei populare, o lumanare trebuie aprinsa la marile slujbe: botez, cununie, moarte. Cea aprinsa atunci cand cineva moare este lumina care se pune in mana mortului, cand acesta isi da duhul, lumina ce ii va fi calauza pe drumul de veci.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din popor s-ar vorbi ca daca ti lumanarea cuiva care moare, atunci pacatele lui se vor abate asupra ta, dar invatatura crestina spune ca acest lucru nu este adevarat pentru ca daca ii tii lumanarea unui mort atunci il calauzesti pe acesta spre imparatia cerurilor.

Daca o persoana moare fara lumanare, acest lucru nu este considerat un pacat. Preotii spun ca decedatul ia cu el pacatele in lumea cealalta, nu lumanarea, asa ca, cel mai mare pacat este ca cineva sa moara fara sa se spovedeasca sau fara sa fie impartasit.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si