Pentru o perioada de doi ani, cheltuielile cu plata chiriei si cele de intretinere vor fi suportate de stat.

Ministrul spune ca proiectul reprezinta o solutie pentru tinerii care parasesc, la varsta de 18 ani, centrele de plasament si orfelinatele si care, dupa aceasta varsta, sunt lasati „intr-o zona de lipsa de sprijin, nepregatiti pentru ceea ce inseamna societatea si viata independenta”, potrivit News.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

„Ceea ce avem noi acum si la ceea ce lucram de cateva luni impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, de unde vom avea finantarea integrala pentru acest proiect, se numeste proiectul «Prima Camera». Avem componenta de locuire, care inseamna sa suportam cheltuielile cu plata chiriei, cheltuielile de intretinere, pentru o perioada de doi ani. in general, atunci cand locuiesti mult timp in comun cu multa alta lume, iti scade din individualitate si noi vorbim aici de responsabilizare a tinerilor pentru actiunile proprii, de o tranzitie la o viata independenta in care sa poti sa-ti asumi un trai pe cont propriu”, a spus Dragos Pislaru.
Ministrul a adaugat ca, prin acest proiect, tinerii vor fi integrati inclusiv in invatamantul profesional dual. Totodata, proiectul include si asistenta de consiliere pentru tineri.

„Aici vorbim inclusiv de a particulariza o asistenta speciala de consiliere pentru a preintampina abuzurile pe care acesti copii le pot avea la locul de munca: munca neplatita, la negru sau peste program. Dar si practic lucrul cu angajatorii, care ar putea fi disponibili sa ofere servicii de acompaniere pentru acesti tineri la angajare. in sfarsit, discutam de asistenta sociala, sprijinul legat de dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta”, a mai spus Dragos Pislaru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si