De parca ar fi firesc, recunoaste- senina- ca-si aduce singura pruncii pe lume! Ar vrea un medic in locul chinului, dar drumul rau ii pune piedica ambulantei: la o aruncatura de bat de Capitala Moldovei, dincolo de o padure cu nume ciudat, timpul n-a mai curs de 25 de ani!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-Cate familii sunt aici? Casele astea care se vad, care sunt aici... Patru, cinci case... Cate sunt? Una, doua, trei, patru, cinci... Aici, batranii astia sunt morti... Cinci case.

In era internetului de mare viteza, oamenii care isi duc vietile intre localitatile Domnita si Mironneasa, n-au nici macar curent electric. Lumina pentru cei 12 copii din padurea Ursita inseamna candela si lumanare.

Ca sa ajunga la scoala, se chinuie pe jos 8 kilometri. Un drum prea lung pana si pentru Mos Nicolae.

In satul Ursita au mai ramas doar cateva familii, 12 copii sunt in acest sat. In spatele meu e o casa in care au stat doi batrani, au plecat. A ramas casa care sta sa s e prabuseasca, cel mai probabil asa se va intampla cu tot satul acesta uitat de lume.

Chiar daca primarii s-au tot schimbat in ultimii ani, niciunul n-a reusit sa faca ceva pentru acesti oameni.
Uitati parca si de Cel de sus, au invatat sa traga din greu pentru a supravietui; zbaterea continua face din sarbatorile de iarna un gand indepartat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si