Iata de ce ai nevoie:
1-2 capatâni de varza murata sau dulce (în functie de marimea verzei, dar si de calitatea frunzelor)
500 de grame de ciuperci proaspete
200 de ml. de orez cu bobul rotund, spalat si zvântat
1 telina mica (radacina)
2 morcovi mari
2 cepe mari
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
150 de ml. de bulion de rosii
60 de ml. de ulei
1 legatura de marar
1 legatura de cimbru
2 foi de dafin
sare si piper
Se curata legumele si se calesc intr-o cratita cu un pic de ulei pentru 4-5 minute. Apoi se adauga si ciupercile curatate si tocate marunt.
CITESTE SI: Reteta simpla pentru prajitura "Twix". Gata in 10 minute cu doar 5 ingrediente
Compozitia se omogenizeaza si se umplu sarmalele, rulandu-se în foi de varza si îndesând capetele înauntru. Peste ele, in oala. Se adauga bulion, cimbru si frunze de dafin.
Un lucru extrem de important este sa gatiti sarmalele intr-o oala cu peretii mai grosi, sau, de preferat intr-una de lut. Acestea se pot pune si la cuptor.
Sursa: retetecalamama.ro.