Disputa decisiva de miercuri seara a inceput nu doar sub semnul ambitiei jucatoarelor lui Ambros Martin, ci si de la dorinta de revansa a nordicelor, care au ramas fara medalie europeana acum 6 ani dupa meciul cu Romania, au fost eliminate in sferturile CM 2015, dar si stopate in drumul spre JO 2016 tot de echipa tricolora, scrie news.ro.

in tribune, cateva sute de fani tricolori, la fel de inimosi si vocali, in duel cu galeria daneza mult mai numeroasa, au aclamat deschiderea scorului de catre Buceschi, de la 7 metri, in primul minut

de joc. Danezii s-au bucurat insa si ei la urmatoarele doua atacuri, cand Hansen a marcat in poarta Paulei Ungureanu (1-2, min. 3).

Doua minute mai tarziu, Romania avea 3-2, dar au fost si atacuri ratate cu usurinta, astfel ca Danemarca a tinut aproape, 4-4 (min. 10). Meciul a curs cu atacuri rapide, pe faza a doua, cu finalizari din 3-4 pase, 5-6 (min. 12), dupa un gol cu efect din extrema stanga al lui Neagu, dar nordicele nu au cedat si au preluat conducerea pentru prima data, profitand si de inexactitatile noastre in faza ofensiva (6-7, min. 19).

Tricolorele s-au montat rapid, 8-7 (min. 21), dar pana la pauza nu au gasit solutii, 9-11 (min. 26), fiind incomodate vizibil de apararea adversa avansata. Scor 10-12, dupa primele 30 de minute, in care nici macar Cristina Neagu, marcata strict, nu a reusit sa treaca de portarul Sandra Toft, avand un singur gol din sase aruncari, capitanul nationalei aratand nervozitate in multe faze ale jocului.

La reluare, danezele au marit avantajul la 10-13, chiar de la primul atac, iar in minutul 33 a venit primul gol dintr-o aruncare cu sete al lui Neagu, 14-12, reusita aducand
sperante in galeria tricolora. Totusi, ratarile au continuat aproape inexplicabil pentru Romania din situatii ”ca facute”, 12-16 (min. 26), cu prea multe aruncari la semi-inaltime, la care Toft a fost imbatabila.

Ambros Martin a cerut time-out. ”Am nevoie de mai mult ritm in aparare”, le-a spus ibericul jucatoarelor, dandu-le apoi indicatii individuale.

Parca degeaba, Danemarca s-a dus la 12-17 (min. 40). Ambros Martin a rulat lotul si a schimbat posturile cat a putut, dar defensiva nu a putut-o opri pe Hansen (8 goluri in minutul 46), iar in atac au continuat aruncarile ”fix” pe placul lui Toft,
13-19, min. 47. Denisa Dedu a aparat de la 7 metri la acest scor, iar Laslo a redus imediat la 14-19.

”Romania, Romania”, se auzea din tribune, Neagu a marcat si ea, enervata de inspiratia portarului danez, 15-19 (min. 49), a urmat un time-out cerut de  Danemarca, iar tricolorele s-au incurajat ca si cum era ultimul meci din viata lor. Dupa cinci minute era acelasi scor, a cerut si Ambros Martin time-out, si pentru prima data s-a ”ratoit” cumva la fete: ”Aparare, castigati mingi, jucati contraatac”.

Cu cinci minute inainte de final au inceput sa se auda si fanii danezi, Tranborg a marcat pentru 15-20, iar zarurile pareau aruncate. Romania a platit tribut apararii, care nu a fost agresiva ca in meciurile anterioare, iar in atac i-a facut un procentaj excelent Sandrei Toft.

Scor final, 21-17, iar echipa Romaniei rateaza semifinalele Campionatului European si va juca pentru locurile 5-6, in timp ce Danemarca se va bucura, in sfarsit, de drumul spre medalii.

A fost a 20-a confruntare dintre Romania si Danemarca, tricolorele avand 12 victorii. De asemenea, ultima data cand Danemarca a invins Romania in grupele principale la un Campionat European a fost la editia din 2002, iar in grupele preliminare ale aceleiasi competitii la editia din 2010, atunci cand tricolorele au obtinut medalia de bronz, invingand in finala mica, dupa prelungiri, chiar formatia daneza.

Marcatoarele Romaniei au fost Buceschi 4 goluri, Neagu 3, Pintea 2, Laslo 2, Udristoiu 1, Geiger 1, Iuganu 1, Zamfir 1, Manea 1, Zamfirescu 1, iar pentru Danemarca s-au remarcat Hansen 9 si Tranborg
4 reusite.

De asemenea, capitanul nationalei Romaniei, Cristina Neagu, a ajuns la 46 de goluri in competitie, iar in clasamentul all-time la Campionatele Europene a adunat 193 de goluri, la unul de ocupanta locului secund, Grit Jurack (194) si la 13 de doborarea recordului continental, detinut de Agnes Farkas (Ungaria, 205).

Ultimul meci al zilei in grupa II este cel dintre Cehia si Norvegia, dar rezultatul nu mai afecteaza primele doua pozitii, Norvegia fiind calificata in semifinale inca de marti.

Echipa Romaniei s-a calificat in grupa principala II dupa 21-23 (11-13) cu campioana europeana si mondiala en-titre, Norvegia, 22-17 (11-9) cu campioana olimpica din acest an, Rusia, si 31-26 (15-13) cu Croatia, in grupa preliminara D.

Primele doua clasate in grupele principale se vor califica in semifinale, iar echipele de pe locul 3 vor juca pentru clasarea finala pe locurile 5-6.

Semifinalele si meciul pentru locurile 5-6 vor avea loc in 16 decembrie, iar finalele in 18 decembrie.

Echipa Romaniei participa pentru a 11-a oara la un turneu final de Campionat European, din 12 editii care au avut loc, incepand cu 1994, singura data cand nu a fost prezenta fiind in 2006. Tricolorele au obtinut in acesti ani o singura medalie, bronzul, in 2010, cu Radu Voina pe banca tehnica, celelalte clasari fiind urmatoarele: 1994 (locul 10), 1996 (5), 1998 (11), 2000 (4), 2002 (7), 2004 (7), 2008 (5), 2012 (10) si 2014 (9).

Campioana europeana en-titre este Norvegia, care are in palmares sase titluri continentale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sursa foto: Facebook Handbal Feminin


Abonează-te pe


TAGURI
Sport
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si