Cu totii stim cat de rau ne simtim atunci cand suntem raciti sau gripati. Si de fiecare data auzim aceiasi replica, deja clasica: "ai imunitatea scazuta"!

In aceasta perioada intr-adevar sistemul imunitar e pus la incercare, traim intr-o supa de bacteria si de virusi, in special din zona pediatrica vin cei mai multi.

Nu disperati: problema se poate rezolva foarte simplu.

 

IMBRACAMINTEA ESTE "CHEIA"?

Cel mai important este sa stim cum sa ne imbracam! Contrar multor asteptari, cand afara este frig,nu dati navala in garderoba in cautarea celor mai groase haine. O tinuta in care ne-am putea simti ca un cosmonaut nu inseamna, automat, ca frigul este tinut la distanta.

„Nu un singur pulover in care sa transpiram, pentru ca putem sa ajungem la diferente de temperaturi mari intre interior si exterior, sa transpiram si sa nu ne simtim confortabil”, spun specialistii.

Cu cat hainele sunt mai groase cu atat creste si riscul ca diferentele de temperatura sa ne afecteze. Cel mai indicat este sa avem multe straturi subtiri. Adica maieu, tricou, peste un pulover, peste o bluza..

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

CULORILE HAINELOR SLABESC IMUNITATEA?

Un truc la fel de important pe care cei mai multi il ignora cu totul este sa adoptam tinute in culori cat mai naturale si mai simple. De ce?

„Sa nu avem incarcatura foarte puternica de compusi azoici de la colorantii din textile, pentru ca ei intra in piele si avem un surplus de parabeni, un surplus de distractori endocrini”.

Altfel spus, toate chimicalele din compozitia fibrelor textile sintetice si puternic colorate sunt absorbite de organism prin piele si slabesc sistemul imunitar.

 

UN SOMN BUN, PRIETENUL SANATATII!

„Daca vorbim de imunitate trebuie sa vorbim si despre un somn odihnitor, macar 7 ore, hidtratare si macar cativa pasi, cateva etaje urcate pe zi sau 2-3 km facuti pe jos”.

Exista si cateva tipuri de alimente care n-au voie sa lipseasca din meniul zilnic, daca vrem sa tinem bolile la distanta. Pe primul loc in topul celor mai recomandate feluri de mancare pentru mentinerea imunitatii sunt...supele si ciorbele!

 

CE MANCAM?

Si nu uitati de legume si fructe, care sunt elemente importante ce aduc numai beneficii.

Asa ca nu va grabiti sa goliti portofelele pentru cine stie ce fructe exotice sau legume de import. Natura le-a gandit pe toate atat de bine, incat sa putem avea si iarna variante care sa ne protejeze si sa ne creasca imunitatea. Simplu si fara compicatii!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si