Fosta mare antrenoare s-a stins din viata ieri la ora 16:30 la Ploiesti, oras care i-a oferit titul de "cetatean de onoare" in anul 1997.
Trupul acesteia va fi depus la Capela Constantin si Elena din Ploiesti, iar inmormantarea va avea loc sambata, ne-a declarat stranepoata acesteia, Andra Mihalaleche.
Leana Sima s-a nascut pe 10 aprilie 1937 si avea sa marcheze destinul gimansticii ploiestene.
Practic, de numele antrenoarei Leana Sima se leaga istoria clubului Petrolul, aceasta fiind coordonatoarea sectiei inca de la un an de la infiintarea gruparii ploiestene, in 1959, retragandu-se din activitatea de sportiva cu un an inainte. Timp de 46 de ani, aceasta a pregatit cu succes in sala clubului generatii de gimnaste care si-au adaugat numele pe lista medaliatelor la cele mai importante competitii din lume. Printre elevele sale cele mai de seama se numara fostele gimnaste: Elisabeta Turcu, medaliata cu aur la sarituri la Mondialele de la Moscova, din 1969, si prezenta in echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, Mariana Constantin, componenta a formatiei tricolore care si-a adjudecat medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Celestina Popa, medaliata cu argint olimpic in concursul pe echipe din 1988, de la Seul, Gabriela Gheorghe, precum si, mai nou, Corina Ungureanu, dubla campioana mondiala cu echipa Romaniei (1997 – Lausanne si 1999 – Tianjin) si campioana europeana la sol si cu formatia tricolora, in 1998 (Sankt Peterburg).
De asemenea, Leana Sima a colaborat cu Octavian Bellu atat la clubul petrolist, cat si la echipa nationala a Romaniei, cei doi facand parte din colectivul tehnic de la editia din 1992 a Jocurilor Olimpice, la care Lavinia Milosovici a castigat doua medalii de aur (sarituri, sol) si una de bronz (individual compus), Cristina Bontas a obtinut medalia de bronz la sol, iar reprezentativa tricolora a fost vicecampioana in concursul pe echipe.
Dupa 46 de ani de antrenorat la cel mai inalt nivel si 60 de ani in total petrecuti in sala de gimnastica, Leana Sima, cu greu, a parasit activitatea de performanta, in 2005, continuand sa activeze chiar si dupa ce a iesit la pensie. Si astazi, daca starea de sanatate i-ar permite, ar fi prezenta in sala de gimnastica, dupa cum aceasta afirma, dragostea pentru acest sport infiripandu-se cu propria-i fiinta.

Fosta mare antrenoare s-a stins din viata ieri la ora 16:30 la Ploiesti, oras care i-a oferit titul de "cetatean de onoare" in anul 1997.Trupul acesteia va fi depus la Capela Constantin si Elena din Ploiesti, iar inmormantarea va avea loc sambata, ne-a declarat stranepoata acesteia, Andra Mihalaleche.

Leana Sima s-a nascut pe 10 aprilie 1937 si avea sa marcheze destinul gimansticii ploiestene. Practic, de numele antrenoarei Leana Sima se leaga istoria clubului Petrolul, aceasta fiind coordonatoarea sectiei inca de la un an de la infiintarea gruparii ploiestene, in 1959, retragandu-se din activitatea de sportiva cu un an inainte, scrie Ziarul Prahova.

Timp de 46 de ani, aceasta a pregatit cu succes in sala clubului generatii de gimnaste care si-au adaugat numele pe lista medaliatelor la cele mai importante competitii din lume. Printre elevele sale cele mai de seama se numara fostele gimnaste: Elisabeta Turcu, medaliata cu aur la sarituri la Mondialele de la Moscova, din 1969, si prezenta in echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, Mariana Constantin, componenta a formatiei tricolore care si-a adjudecat medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Celestina Popa, medaliata cu argint

olimpic in concursul pe echipe din 1988, de la Seul, Gabriela Gheorghe, precum si, mai nou, Corina Ungureanu, dubla campioana mondiala cu echipa Romaniei (1997 – Lausanne si 1999 – Tianjin) si campioana europeana la sol si cu formatia tricolora, in 1998 (Sankt Peterburg).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, Leana Sima a colaborat cu Octavian Bellu atat la clubul petrolist, cat si la echipa nationala a Romaniei, cei doi facand parte din colectivul tehnic de la editia din 1992 a Jocurilor Olimpice, la care Lavinia Milosovici a castigat doua medalii de aur (sarituri, sol) si una de bronz (individual compus), Cristina Bontas a obtinut medalia de bronz la sol, iar reprezentativa tricolora a fost vicecampioana in concursul pe echipe, relateaza Ziarul Prahova.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si