Carne expirata, ciuperci culese din padure si alimente cu mucegai, gasite de inspectori la Hanul Cotul Donului, de la Timisul de Sus
Alimente expirate de cateva luni, produse cu mucegai, ciuperci culese din padure, pentru care nu exista siguranta ca ar fi comestibile, dar si multa mizerie, au descoperit, joi, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Brasov, in urma unui control facut la Hanul Cotul Donului, de la Timisul de Sus. In aprilie 2015, inspectorii au gasit nereguli similare, activitatea unitatii urmand, cel mai probabil, sa fie suspendata. ##VIDEO44213##
Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Brasov au facut, joi, un control la Hanul Cotul Donului de pe DN1 de la Timisul de Sus, si au gasit alimente expirate de cateva luni, mucegaite si fara acte de provenienta. Pe langa multa mizerie, inspectorii pentru protectia consumatorilor au mai gasit ciuperci culese din padure despre care nimeni nu putea atesta ca sunt comestibile, iar carnea nu avea acte de provenienta, scrie news.ro.
"Au fost descoperite numeroase produse alimentare cu termenul de valabilitate depasit, dar si conditii de igiena impoprii. Inspectorii au mai gasit carne fara elemente de identificare a provenientei, dar si alimente cu modificari organoleptice, respectiv cu mucegai si miros neplacut. A fost gasita si o cantitate importanta de ciuperci, probabil culese de ei din padure, fapt care reprezinta un pericol mare deoarece pot fi otravitoare. in plus, nu ni s-au putut prezenta documentele de functionare ale unitatii, astfel ca adminitratorul se va prezenta in zilele urmatoare la noi pentru a le putea verifica “, a declarat Sorin Susanu, seful
Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Brasov.
Potrivit aceleiasi surse, toate produsele neconforme au fost distruse, iar inspectorii vor da o amenda care poate ajunge pana la 50.000 de lei. "Cel mai probabil, vom dispune suspendarea activitatii pana la remedierea deficientelor “, a mai declarat Sorin Susanu.
Hanul Cotul Donului a mai fost controlat in 29 aprilie 2015, si atunci inspectorii gasind foarte multe alimente expirate unele dintre cele chiar din 2013, astfel ca au dispus distrugerea lor.
A doua zi insa, inspectorii s-au intors in control si au gasit alimentele expirate inapoi pe rafturi sau in frigidere. Printre produsele expirate, erau atunci peste, oua, mici, carne de porc si carnati. in plus, in bucatarie era mizerie, iar angajatii nu aveau toate actele in regula. La vremea respectiva, activitatea unitatii a fost suspendata pentru mai multe luni.