Fortele de elita nu au luat niciun prizonier in urma raidului din provincia yemenita al-Bayda.

Generalul Joseph Votel a precizat ca operatiunea a dus la uciderea a 14 militanti ai gruparii al-Qaeda din Peninsula Araba.
In timpul operatiunii, militarii americani au obtinut informatii care ar putea sa explice in viitor modalitatea de organizare a unor atentate teroriste.

"Suntem profund intristati de pierderea unui membru de elita al armatei.

Acest sacrificiu este extrem de profund in lupta noastra de combatere a terorismului care ameninta oameni inocenti din intreaga lume", a declarat generalul Votel.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritatile yemenite au anuntat ca cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in urma unui presupus raid aerian american care i-a vizat pe militantii al-Qaeda din provincia al-Bayda.

Printre victime se numara inclusiv un membru important al factiunii yemenite a gruparii al-Qaeda, Abdulraoof al-Dhahab, precum si alti militanti care luptau in provincia al-Bayda.

Medicii sustin ca cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in urma raidului, iar printre victime se numara inclusiv zece femei si copii.

"Operatiunea a inceput de la primele ore, atunci când o drona a bombardat locuinta lui Abdulraoof al-Dhahab. Apoi, mai multe elicoptere au zburat deasupra si au eliberat mai multi parasutisti, care i-au ucis pe toti cei din casa. Militantii au deschis focul spre soldatii americani care paraseau zona, iar elicopterul i-a bombardat pe acestia si a lovit mai multe locuinte din apropiere", a declarat un locuitor din regiunea Yakla.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si