Ingrediente:

Pentru aluat

400 grame de faina
Sucul de la o lamaie
300 grame de unt
150 grame zahar pudra
Un plic zahar vanilat
Un praf de sare

Pentru umplutura

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dulceata de visine
100 grame de nuci
Coaja de la o lamaie
Zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului.

Lasati aluatul sa stea pentru 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede.

Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie. Intindeti o foaie subtire de aluat si taiati patratele. Pe fiecare patratel puneti dulceata cu nuci si rulati frumos.

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor si se scoate cand cornuletele capata o culoare aurie. La final se pudreaza cu zahar.

Sursa reteta: Kfetele.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si