"In cativa ani de zile, copiii nostri nu o sa mai aiba sa vada miei asa, nu o sa mai simta ca traiesc in primul rand, ca pana la urma natura te face sa traiesti"

Adio, viata dulce din reclame! Ciobanul Ghita e mai trist ca niciodata!

"Am ajuns sa ne furam caciula unii la altii"

Necazurile lui n-au de-a face cu faima, ci cu oile!

"Am ajuns sa vindem mieii la 5-6 lei cum a fost anul trecut!"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Se-ntampla, spune el, din vina mai marilor din Capitala! Dupa ce anul trecut au stabilit un pret cam mic la export, oierul se teme ca situatia se va repeta!

"Pai n-avem ce face ca oilor trebuie sa le dam de mancare iarna, daca nu vinzi miei, din ce sa faciu bani ca subventiile nu le-am primit!"

"Unu care de meserie e inginer silvic, sau antrenor silvic vii sa conduci zootehnia? Ciobania? Asta-i realitatea!"

Ignorati de statul roman se simt nu doar ciobanii din Marginime in frunte cu Ghita, ci si reprezentanti de-ai lor din Arger si Bihor. Bacii sustin, suparati, ca din cauza statului care mai mult le pune piedici decat sa-i ajute, traditia oieritului e in pericol!

Gheorghe Petrescu:

" Sunt cel mai mare crescator de ovine din Curtea de Arges.

Am 3000 de oi. Oile mele pasc pe Varful Moldoveanu. Am ajuns la probleme grave, grave. Am fost la Bucuresti la mitingul cu ciobanii, am fost acela caruia doamna senatoare i-a spus ca miroase a parfum, nu a cioban si am lacrimi in ochi cand va spun. Avem durere foarte mare".

Ciobanii vor sa organizeze un miting la Bucuresti. Poate in acest fel, cineva le va auzi problemele!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si