La 13-14 ani, adolescenta a fost remarcata de o matroana si, cu acordul ei, a inceput pregatirea pentru o viata de curtezana. A invatat la  pension, in strainatate, si, devenita culta si atragatoare, i-a picat cu tronc lui Leopold al Belgiei, primul ei amant. La Bucuresti, prostituata de lux si-a facut imediat un nume. Isi alegea singura clientii, numai barbati influenti, bogati si culti si in cativa ani a strans o avere.

Mita detinea o trasura, o masina coupe, o raritate la acea vreme, manca numai la Athenee Palace si mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei.

Potrivit istoricilor, porecla Mita Biciclista i-ar fi fost data curtezanei de un ziarist care era indragostit de ea si suferea pentru ca era mereu respins. In prima parte a anilor ’20, tanara facea ciclism prin Capitala ca sa isi mentina silueta si era una dintre atractiile orasului atat gratie frumusetii, cat si datorita bicicletei, un obiect rarisim la inceputul secolului 20. Cand trecea femeia pe bicicleta prin fata pe la Capsa, se spune ca barbatii lasau deoparte discutiile despre politica, arta si literatura si contemplau superbul exemplar feminin.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Se spune ca printre domnii celebri care s-au iubit cu diva interbelica s-au numarat Octavian Goga, regele Manuel al Portugaliei care ar fi cerut-o de sotie, Nicolae Grigorescu si chiar regele Ferdinand. Acesta din urma i-ar fi facut cadou vila superba, in stil arhitectural Baroc, care ar fi costat 4 milioane de lei.

Imobilul in care a locuit curtezana este situat in Piata Amzei si a fost castigat in instanta de urmasii Mitei. Dupa aceea a fost vandut, cu mult sub pretul pietei unor cetateni spanioli. Vila a fost lasata in paragina pana in urma cu un an si a servit ca locuinta unor familii fara adapost. In luna februarie 2016, o firma de constructii a inceput procesul de restaurare care ar trebui sa se finalizeze in februarie 2018, desi prima oara reprezentantii firmei au spus ca lucrarile vor fi gata la inceputul lui 2017.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si