Social-democratul a sustinut ca el, „ca orice om care munceste in tara asta”, vrea sa castige „cat mai mult”.

Chestionat daca un salariu de 16.000 lei i se pare suficient pentru un parlamentar, Adrian Solomon a spus ca, „orice om care munceste in tara asta”, vrea sa castige „cat mai mult”.

„16.000 de lei depinde din ce punct de vedere il privesti. Daca in privesti dinspre minister s-ar parea ca este corect, daca il privesti dinspre cel cu salariu minim s-ar parea ca este exagerat.

Din punctul meu de vedere, orice om care munceste in tara asta vrea sa castige cat mai mult, dar deocamdata, de un an jumatate sau doi de cand domnul Oprea a dat Ordonanta 14, se pare ca unii sunt mai deputati ca altii”, a afirmat deputatul PSD.

In ce priveste ordonanta 14 privind salariile demnitarilor, social-democratul a reiterat faptul ca s-a dat un raport de respingere din partea Comisiei de munca. „Eu am dat raportul. Raportul este de respingere si este trimis inca din ianuarie. Eu mi-am facut datoria”, a precizat Adrian Solomon.

De asemenea, chestionat daca il deranjeaza ca sefii Camerelor au salarii mult mai mari fata de el, social-democratul a raspuns: „Din 2015 ne deranjeaza pe toti”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intrebat de ce nu ia o masura, Adrian Solomon a sustinut ca nu tine de el sa rezolve aceasta chestiune. „Ca nu am avut-o pe ordinea de zi si nu fac eu ordinea de zi la plen.

Nu pot sa rezolv eu, eu mi-am facut datoria la comisie si colegii mei au fost foarte prompti in a respinge ordonanta”, a completat presedintele Comisiei de munca.

La insistentele presei care l-a intrebat din nou daca ar fii multumit de un salariu de 16.000 lei pe luna, Solomon a afirmat ca ar fi „ipocrit” sa spuna ca nu.

„Daca as zice nu, m-ati considera ipocrit. Evident ca este un salariu mult mai bun decat cel pe care il primim astazi. Eu cred ca cheia nu se afla in Parlament, se afla in alt palat, cautati palatul care trebuie”, a conchis deputatul PSD.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, sambata, la Romania TV, ca proiectul viitoarei legi a salarizarii in sectorul public prevedere ”mai multe praguri”.
„Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a adaugat ministrul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si