Hitler si Eva Braun, in curtea "Cuibului Vulturului"

In 1937, la 1.834 metri inaltime, pe un varf al Alpilor Bavarezi, s-a ridicat deasupra norilor o cabana pentru tihna dictatorului. Gandita initial ca o extindere a complexului Obersalzberg, unde liderii nazismului isi duceau veacul, Eagle’s Nest (Kehlsteinhaus/Adlerhorst) a fost cadoul lui Martin Bormann, secretarul NSDAP, pentru Adolf Hitler la implinirea a 50 de ani. Cladirea a fost ridicata de muncitori evrei, multi dintre ei pierind dupa ce au cazut de pe stanci.

Costurile refugiului de relaxare al conducatorului au fost astronomice, undeva in jurul sumei de 30 de milioane de marci ale Reich-ului, echivalentul a 100 de milioane de euro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La cabana de pe varf nu se ajunge cu masina. Drumul se opreste intr-o parcare ingusta, iar Hitler si apropiatii lui treceau printr-un tunel si printr-un bunker, la un lift aurit ce urca 120 de metri, pe o creasta, la cabana propriu-zisa, care era chiar in varf si iti dadea impresia ca esti intr-un cuib de vultur.

Cabana are un semineu si incaperi placate cu marmura rosie,

cadou de la dictatorul italian Benito Mussolini, aliatul principal al lui Hitler. Din cabana si de pe terasa se poate observa panorama Alpilor pana la zeci de kilometri departare, si lacul Konigsee, cel mai adanc si curat din Bavaria, unde facea baie iubita dictatorului, in zilele de canicula. Panorama e impresionanta. Astfel se explica euforia "fuhrerului", in filmele de epoca despre viata privata, care din „Eagle Nest” vedea toata Bavaria, Germania şi Europa.

Locul e vizitat anual de apropae 300.000 de turisti sositi din intreaga lume. Pe parcursul anului, Kehlsteinhaus se poate vizita doar din mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lunii octombrie. Aceasta perioada depinde foarte mult de starea vremii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si