UPDATE: Autotrenul care s-a rasturnat, joi dupa-amiaza, pe drumul national (DN) 7, in judetul Arges, era incarcat cu oxid de aluminiu in stare pura, care nu este periculos, au constatat autoritatile, dupa ce au verificat documentele autovehiculului. Initial, s-a anuntat ca in camion sunt saci cu azotat de amoniu, motiv pentru care zona a fost blocata intrucât se presupunea ca exista risc de explozie, potrivit news.ro.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, Madalina Epure, a declarat ca dupa ce au consultat documentele in limba engleza ale autotrenului rasturnat pe DN7, autoritatile au constatat ca acesta era incarcat cu oxid de aluminiu in stare pura, care nu prezinta risc de explozie. Initial, pompierii si politistii au luat masura inchiderii drumului si devierii traficului rutier, in conditiile in care s-a crezut ca incarcatura consta in azotat de amoniu.

Centrul Infotrafic anunta ca, la ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera a fost reluata, pe un fir alternativ, in ambele sensuri pe DN7 Pitesti- Râmnicu Vlcea, la kilometrul 124.

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Soferul autotrenului, un cetatean turc, a fost preluat de o ambulanta, suferind mai multe traumatisme.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, autotrenul incarcat cu 24 de tone de azotat de amoniu ambalat in saci s-a rasturnat pe DN7, in afara carosabilului, la kilometrul 124, in dreptul localitatii Valea Ursului, relateaza News.ro.

In urma accidentului, o parte din incarcatura a ajuns pe pamant, in apropierea soselei, iar din rezervorul s-a scurs combustibil.

In aceste conditii, autoritatile au decis blocarea drumului, pompierii asigurand o zona de protectie.

Soferul autotrenului, un cetatean turc, a fost ranit, suferind multiple traumatisme, inclusiv la cap. El a fost preluat de echipajul de terapie intensiva mobila si dus la spital.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, traficul pe DN7, la kilometrul 124, a fost oprit, fiind deviat pe ruta A1 – DN7C Pitesti – Curtea de Arges – DN73C – DJ 678A Tigveni- Poenari- DN7 Moraresti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si