Pentru crema de ciocolata ai nevoie de urmatoarele ingrediente:  500 ml lapte, 150 g zahar, 50 g faina, 100 g cacao pudra, 60 g unt, 5 galbenusuri, 2 lingurite esenta de vanile.

Intr-o craticioara, pe foc mediu, adauga 3/4 din cantitatea de lapte si esenta de vanilie. Amesteca usor si lasa pe foc doar pana cand laptele incepe usor sa dea in clocot. Da deoparte si lasa la racit, potrivit retete.unica.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Intr-un bol ediu, bate galbenusurile cu zaharul si untul cu mixerul, la viteza medie-mare, pana obtii o crema omogena si destul de groasa peste care adauga treptat, jumatate din cantitatea de lapte fiert si racit, continuand sa bati. Cerne faina, treptat si amestecand continuu, pana la omogenizare completa. Cerne pudra de cacao, amestecand continuu pana se incorporeaza cum trebuie.Adauga crema de mai sus peste restul de lapte din oala, amestecand continuu la foc mediu-mic pana cand incepe sa fiarba usor. Da focul la cea mai mica treapta, adauga treptat restul de 1/4 de lapte nefiert si amesteca. cand ai incorporat tot laptele, da de pe foc, transfera intr-un vas de sticla si lasa la racit.

Daca nu o servesti/folosesti imediat, bag-o la frigider, unde o poti pastra pana la 5 zile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si